Ronaldo? Ugyan! Lionel Messi nagy riválisa egy tojás

Argentína harminchat év szünet után ismét világbajnok labdarúgásban. A futballvilág legmagasabb trónján pedig Lionel Messi ül, aki ötödik futball-vb-jén végre felért a csúcsra. Messi a pálya mellett a világhálón is rekordot döntött: a világbajnoki trófeával készült fotója immár az Instragram történetének legnépszerűbb bejegyzése.

Magyar Nemzet
2022. 12. 20. 12:50
Lionel Messi vb-trófea Instagram
Lionel Messi Argentína Katar futball-vb Fotó: Instagram/Leo Messi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Instagram-oldalán is egyértelműen jelezte, hogy teljesült az álma. Az argentin futballsztár számos csúcsot állított fel karrierje során, ám sportága legértékesebb trófeája, a világbajnoki aranyérem sokáig elkerülte. Végül utolsó, ötödik vb-jén, Katarban a vb-cím is meglett Messinek, aki büszkén hirdette sikerét.

Lionel Messi Argentína vb-trófea
Messi és társai a világbajnoki címet ünneplik. Fotó: MTI/EPA/Friedemann Vogel

Messi Katarban hét gólt szerzett, és a torna legjobb játékosának választották. A döntő óta több fotója is ellepte a világhálót, ám az egyik Instagram-bejegyzése mindegyik másiknál jobban tarolt.

Lionel Messi fotója az oldal történetének legnépszerűbb bejegyzése lett, az első kép, amely túllépte az 56 millió kedvelést.

Nem Ronaldo volt Messi nagy ellenfele

Az argentin sztár pályafutását meghatározta a Cristiano Ronaldóval való rivalizálása. A portugál klasszis is sok csúcsot megdöntött, Katarban például az egyetlen labdarúgó lett, aki öt különböző vb-n is gólt szerzett. Ronaldónak azonban a vb-cím nem jött össze – igaz, egyelőre nem is hajlandó lemondani róla, Messivel ellentétben nem jelentette ki, hogy a katari volt az utolsó vb-je.

Ronaldo a közösségi médiában is rekorder, ő az egyetlen, akinek az Instagram-profilját több mint félmilliárd ember követi.

Joggal gondolhatnánk tehát, hogy Messi fotója előtt a rekord a portugálé volt, de tévednénk.

Helyette ez a kép volt Messi nagy ellenfele:

Igen, ez egy egyszerű, átlagos tojás. A képet direkt azzal a szándékkal tették közzé 2019 januárjában, hogy megdöntse az Instagram addigi népszerűségi rekordját, s a kísérlet sikerrel járt.

A tojást most ismét sokan felkeresik, de már megjelentek a hozzászólások a képnél, amelyek Messi legújabb diadalát hirdetik.

Borítókép: Lionel Messi és a vb-trófea kettőse rekordot döntött a közösségi médiában (Fotó: Instagram/leomessi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.