Szabó Szebasztián sokkolta a mezőnyt a melbourne-i vb-n

Egyedüliként 22 másodperc alatti időt úszva jutott be Szabó Szebasztián az 50 méteres pillangóúszás döntőjébe a Melbourne-ben zajló rövid pályás világbajnokságon. Az aranyéremre és világcsúcsra hajtó győri úszó már az elődöntőben jobbat úszott, mint amivel a szám legendája, a brazil Nicholas Santos a tavalyi vb-n győzött.

Magyar Nemzet
2022. 12. 13. 12:01
null
Budapest 20220624 Úszás 2022 Fina Vizes VB Világbajnokság Fotó Dömötör Csaba Nemzeti Sport Szabó Szebasztián Fotó: Domotor Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Szebasztián a vb előtt a lapunknak adott interjúban nem titkolta, hogy remek formában érzi magát, és nagy célokkal kezdi meg a versenyzést Melbourne-ben. Nevezetesen 50 pillangón nemcsak az aranyérmet, hanem a világcsúcs megdöntését is célba veszi, melyet jelenleg is ő tart holtversenyben Santosszal (21,75).

Magyar idő szerint kedd hajnalban és délelőtt lezajlottak az 50 pillangó előfutamai, valamint elődöntői, amelyekben minden úgy alakult, ahogy azt Szabó előre eltervezte. Lapunknak ugyanis arról beszélt, hogy az előfutamban bemelegít, de az elődöntőben már szeretne jó időt úszni, kísérletezni, feszegetni a határokat. Az eredmények ismeretében lehet bizakodni.

Szabó az előfutamból 22,07 másodperces idővel a harmadik helyen, magabiztosan jutott tovább. Az elődöntőben aztán valóban begyújtotta a rakétákat: a rajtnál nagyszerű, 0,57 másodperces reakcióidővel kezdett, majd 21,90-nél csapott a célba. Ezzel a legjobb idővel került be a döntőbe, megszerezve a négyes pályát a fináléban.

A mezőnyben egyedül Szabó úszott 22 másodperc alatti időt, az eredménye pedig már most jobb volt, mint Santos tavalyi vb-aranyérmes úszása (21,93). Abban a döntőben Szabó negyedik lett, mivel a tavalyi vb előtt megfertőződött a koronavírussal, most viszont szeretné megmutatni, hogy ő a legjobb.

Ha még egy kicsit rá tud tenni a döntőben, nemcsak a világ legjobbja lehet aranyéremmel a nyakában, hanem minden idők legjobbja is, egyedüli világcsúcstartóként. A döntőt magyar idő szerint szerdán 11.14-kor rendezik Melbourne-ben 50 pillangón.

A vb másik magyar indulója, nem jutott be a fináléba 200 vegyesen, amelyen 2:09,63 perces eredménnyel összesítésben a 16. lett.

Borítókép: Szabó Szebasztián (Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.