időjárás 5°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Szoboszlai Dominik: Aki ezt állítja, az hazudik

Magyar Nemzet
2022.12.28. 19:20 2022.12.28. 19:31
Szoboszlai Dominik: Aki ezt állítja, az hazudik

Értékelés, nehézségek, célok, pihenés. Szoboszlai Dominik klubja, az RB Leipzig YouTube-csatornáján válaszolt néhány kérdésre.

Bár a Bundesliga a többi európai élbajnoksághoz képest kifejezetten hosszú pihenőt biztosít a kluboknak a világbajnokság után, immár a német élvonal csapatai is megkezdték a felkészülést a tavaszi folytatásra. Az RB Leipzig sem kivétel, a klub hivatalos YouTube-csatornáján pedig Szoboszlai Dominik kapott néhány kérdést.

RB Leipzig - Borussia Dortmund Szoboszlai Dominik
Szoboszlai Dominik szerint egységes a lipcsei csapat (Fotó: AFP/Robert Michael)

A magyar válogatott csapatkapitánya kiemelte, mennyire egységes a lipcsei csapat, a vb miatt a szokásosnál is sűrűbb őszi menetrendről pedig elárulta, hogy nem okozott neki problémát.

– Ha választanom kell, hogy szombatonként, vagy pedig szerdánként és szombatonként is legyenek meccsek, az utóbbi mellett döntenék. Azt gondolom, hogy minden futballista a lehető legtöbb mérkőzésre vágyik – fogalmazott Szoboszlai.

A lipcsei klub tavaszi terheltségét növelheti, ha bravúrt ér a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a Manchester City ellen. Az a párharc csak februárban kezdődik, a bajnokságot viszont már január 20-án, szintén nehéz találkozóval folytatja az RB Leipzig, a német egyeduralkodó Bayern München lesz az ellenfél.

Szoboszlai felidézte lipcsei időszakának egyértelműen legnehezebb szakaszát, az első hónapokat, amikor sérülés miatt nem tudott játszani.

– Idejöttem, és öt hónapra kidőltem. De mindig előre tekintettem, noha sajnos lemaradtam az Európa-bajnokságról is. Ez az időszak lelkileg erősebbé tett, de remélem, hogy soha többé nem élek át hasonlót.

Néhány szóban a pihenéséről is beszélt Szoboszlai, akit végezetül arról kérdezték, mennyire szigorúan tartotta a szünetre előírt egyéni tervet.

– Szerintem aki azt mondja, hogy sosem enged ki, az hazudik. Erre szüksége is van mindenkinek – felelt a magyar játékos, akinek csapattársa, Willi Orbán bekerült az év Bundesliga-válogatottjába a SofaScore pontozása alapján.

Egyetlen ékezet

Egyetlen ékezet, ami megváltoztatta a magyar labdarúgó-történelem menetét.

Borítókép: Szoboszlai Dominik a magyar válogatott fehér mezében (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.