Újabb szövetségi kapitány távozott a vb-n való kiesést követően

Paulo Bento, a dél-koreai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya lemondott a posztjáról a katari világbajnokságon a braziloktól elszenvedett 4-1-es vereséget követően. A portugál szakember ugyanakkor nem az elveszített nyolcaddöntő miatt távozik, már hónapokkal ezelőtt meghozta a döntést.

Magyar Nemzet
2022. 12. 06. 9:26
FIFA World Cup 2022 - Round of 16 Brazil vs South Korea Paulo Bento
epa10350641 South Korea's head coach Paulo Bento (C) reacts during the FIFA World Cup 2022 round of 16 soccer match between Brazil and South Korea at Stadium 974 in Doha, Qatar, 05 December 2022. EPA/Rungroj Yongrit Fotó: Rungroj Yongrit
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dél-Korea bár helyzetekig eljutott, de a remekül védő Alisson bravúrjai eredményeképp mindössze egy gólt tudtak berámolni a brazilok kapujába – igaz, az szépségdíjasra sikeredett Paik Szung Hótól. Az ázsiaiaknak egyébként esélyt sem adtak Neymarék, már egy félidő alatt lerendezték a továbbjutás kérdését. Paulo Bento, a vesztes fél szövetségi kapitánya ugyanakkor büszke a csapatára, amely a H csoportban Portugália mögött, de Uruguayt és Ghánát megelőzve jutott a kieséses szakaszba. 

– A játékosaim mindent megtettek, de el kell ismernünk, a brazilok győzelme megalapozott, nincs más dolgunk, gratulálnunk kell nekik. Teljesen normális, hogy egy ilyen kiváló csapat, a nagy esélyesek egyike legyőzött minket. Ettől függetlenül a futballistáim büszkék lehetnek magukra, nagyszerű munkát végeztek az elmúlt négy év során, aminek meg is lett az eredménye, hiszen csupán harmadszor fordult elő, hogy a dél-koreai válogatott továbbjutott a világbajnokság csoportköréből – dicsérte fiait a dél-koreaiak edzője.

Bento a nyolcaddöntőt követő sajtótájékoztatón fontos bejelentést tett: a portugál szakember négy év után lemond a szövetségi kapitányi posztról. Hozzáfűzte, döntését nem a kiesés miatt hozta meg.

– Éppen most közöltem a játékosokkal és a szövetség elnökével a döntésemet, amelyet még szeptemberben meghoztam. Büszke vagyok, hogy több mint négy éven át a dél-koreai válogatott kapitánya lehettem, köszönöm mindenkinek a közös élményeket. Most egy kis pihenőre van szükségem, aztán majd meglátjuk, mit hoz a jövő – fogalmazott Bento, aki nem az első tréner, akinek a vb-n ért véget karrierje egy fontos szakasza, Belgium kiesése után Roberto Martínez is bejelentette a távozását.

Íme Paik Szung Ho már emlegetett találata:

 

Tite táncra perdült

Az már korábban kiderült, hogy a vb után Tite sem folytatja a munkáját a brazilok szövetségi kapitányaként. A 61 éves edző azonban egyelőre nem a távozás miatt szomorkodik, hanem a tornán parádézó játékosaival ünnepel. Hétfőn, találata után ő is táncra perdült velük.

– Nagyon fiatalok a játékosaim és megpróbálok az ő nyelvükön beszélni. És az ő nyelvük egy része a tánc. A táncomnak semmi más jelentése nem volt, csak örültem a gólnak, a csapatomnak és a teljesítményüknek. Ez nem volt tiszteletlenség az ellenféllel vagy Paulo Bentóval szemben, akit nagyon tisztelek – magyarázta Tite.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022   

 

Borítókép: Paulo Bentónak dél-koreai szövetségi kapitányként a brazilok elleni volt az utolsó meccse (Fotó: EPA/Rungroj Yongrit)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.