A sérült sztár begurult, amiért nem engedték vissza a pályára

Mindkét első kiemelt bejutott saját főcsoportjának döntőjébe az NFL-ben. A Philadelphia Eagles nagyon simán nyert a New York Giants ellen, a Kansas City Chiefs annak ellenére győzte le a Jacksonville Jaguarst, hogy irányítója, Patrick Mahomes megsérült a meccsen.

2023. 01. 22. 14:48
AFC Divisional Playoffs - Jacksonville Jaguars v Kansas City Chiefs
SPO-FBN-AFC-DIVISIONAL-PLAYOFFS-JACKSONVILLE-JAGUARS-V-KANSAS Fotó: Getty Images via AFP/DAVID EULITT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folytatta szenzációs sorozatát a Kansas City Chiefs: zsinórban ötödik alkalommal is pályára léphet az amerikai főcsoport (AFC) döntőjében. Andy Reid vezetőedző csapata szombaton, késő este a Jacksonville Jaguars elleni 27-20-as győzelemmel harcolta ki az újabb részvétel jogát.

Pedig az első negyed végén nagyon aggódtak a Chiefs szurkolói. Az együttes sztárja, az alapszakasz legjobbja (MVP) címre legesélyesebbnek tartott Patrick Mahomes 7-7-es állásnál megsérült. Az irányító ennek ellenére visszament volna a pályára, de Reid nem engedte neki, beküldte az öltözőbe, hogy alaposabban megvizsgálják a bokáját.

Negatív röntgeneredmény nélkül úgysem engedlek vissza a pályára, úgyhogy akár mehetsz is az öltözőbe

– mondta Reid a játékosának, aki erre a sérülésre fittyet hányva futva távozott a kijelölt cél felé. Igaz, előtte még dühöngött egy sort.

A Kansas City azonban nem sínylette meg a kellemetlen epizódot, a csereirányító, a korábbi Jaguars-játékos Chad Henne szereplésével 98 yardos, touchdownnal zárult támadássorozatot teljesített, a vendégek pedig egyetlen pillanatig sem vezettek a meccsen.

Mahomes a második félidőre visszatérhetett a pályára, s bár szemmel láthatóan szenvedett, így is kiosztott egy touchdown-passzt.

– Nagyon szeretem ezt a játékot, nem azért vagyok itt a rájátszásban, hogy csak úgy lejöjjek a pályáról – szögezte le Mahomes, aki hozzátette, mindent megtesz, hogy százszázalékos legyen a jövő vasárnapi főcsoportdöntőre, amelyen a Buffalo Bills vagy a Cincinnati Bengals lesz a Chiefs ellenfele.

Egészségügyi szakértők szerint Mahomes kissé túl optimista, a teljes gyógyuláshoz több időre lenne szüksége. Ennek ellenére meglepő lenne, ha nem ő kezdene az AFC-döntőn.

A vasárnapi hajnali főcsoport-elődöntőn nem voltak hasonló izgalmak: a Philadelphia Eagles 38-7-es győzelemmel búcsúztatta a New York Giantset.

NFL-rájátszás, főcsoport-elődöntők

Kansas City Chiefs (AFC 1.)–Jacksonville Jaguars (AFC 4.) 27-20
Philadelphia Eagles (NFC 1.)–New York Giants (NFC 6.) 38-7
Buffalo Bills (AFC 2.)–Cincinnati Bengals (AFC 3.) vasárnap 21.00 (tv.: Arena 4)
San Francisco 49ers (NFC 2.)–Dallas Cowboys (NFC 5.) hétfő 0.30 (tv.: Arena 4)

Borítókép: Patrick Mahomes passzol (Fotó: Getty Images via AFP/David Eulitt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.