Az óriásölő Brentford a Liverpool skalpját is begyűjtötte

Jókora meglepetéssel indult a Premier League 19. fordulója, ugyanis a Brentford hazai pályán 3-1-re győzött a Liverpool ellen. Jürgen Klopp már a félidőben hármat cserélt, a Vörösök gyengén futballoztak, három gólt is videózás után vontak vissza a meccsen. A Brentford fél éven belül legyőzte a Liverpoolt és a két manchesteri óriást is.

Magyar Nemzet
2023. 01. 02. 20:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Darwin Núnez már a nyolcadik percben megszerezhette volna a vezetést a Liverpoolnak, szépen lépett ki a védők közül az uruguayi támadó, ám a lövését megállította egy védő – a Benficától 80 millió euróért igazolt Núnez temérdek helyzetet puskáz el az idényben, a helyzetkihasználásban mindenképpen javulnia kell.

A jól szervezett Brentford ezután nem adott sok lehetőséget a Liverpool számára, sőt a 19. percben meg is szerezték a vezetést a hazaiak. S hogy még rosszabbul essen a Vörösök számára a falat, amit le kellett nyelni: Konaté öngólt vétett a Brentford szöglete után.

A Brentford ezután még inkább felbátorodott, érett az újabb gól, ami hamarosan meg is született egy újabb szöglet után, végül azonban megúszta Jürgen Klopp csapata, ugyanis videózás után a játékvezető visszavonta a találatot les miatt.

A 40. percben újabb Brentford-találatot semmisített meg a VAR, de ezúttal a bosszankodásra sem volt idő a hazai oldalon, mert egyetlen perccel később Yoane Wissa fejeséből csak megszületett a második hazai találat.

Nagy bajban volt a Liverpool, a félidőben Klopp hármat cserélt. A változtatások meg a fejmosás megtette a hatását, ugyanis a vendégek rögtön betaláltak, végre Núnez is eredményes volt, de a VAR a harmadik gólt is elvette a meccsen les miatt. Maradt a 2-0, de nem sokáig, a Liverpool az 50. percben Oxlade-Chamberlain góljával csak szépített.

A második félidő erős kezdése ellenére az áttörés nem jött össze a Liverpoolnak, és ahogy telt az idő, úgy lehettek egyre idegesebbek a játékosai. A 84. percben a Brentford lezárta a meccset: Mbeumo visszaállította a kétgólos különbséget, 3-1-re módosítva az állást. Konaté korábban az öngólról nem tehetett, szerencsétlenül pattant rá a labda, de ennél a helyzetnél határozottabbnak kellett volna lennie.

A Brentford nagyszerű győzelemmel kezdte az új évet, s mindössze két pontra megközelítette a hatodik helyezett Liverpoolt. A Brentford igazi óriásölő lett a Premier League-ben, hiszen a Liverpool mellett a Manchester Cityt és a Manchester Unitedet is legyőzte fél éven belül, miközben a Tottenham és a Chelsea ellen is pontot szerzett.

Premier League 19. forduló:
Brentford–Liverpool 3-1

Kedd:
Arsenal–Newcastle United 20.45
Everton–Brighton & Hove Albion 20.45
Leicester City–Fulham 20.45
Manchester United–AFC Bournemouth 21.00

Szerda
Southampton–Nottingham Forest 20.30
Leeds United–West Ham United 20.45
Aston Villa–Wolverhampton Wanderers 21.00
Crystal Palace–Tottenham Hotspur 21.00

Csütörtök:
Chelsea–Manchester City 21.00

Borítókép: Mohamed Szalah sem tudott segíteni a Liverpoolon (Forrás: Twitter/Brentford)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.