Cristiano Ronaldo visszatér Európába?

Cristiano Ronaldo még csak két hivatalos mérkőzésen van túl az al-Nasszr színeiben, de máris az a téma, hogy visszatérhet Európába. Nem is akárki beszélt erről meggyőződéssel, hanem Rudi Garcia, aki jelenleg Ronaldo vezetőedzője Szaúd-Arábiában.

Magyar Nemzet
2023. 01. 29. 21:14
Al Nassr vs Al Ettifaq - Saudi Pro League Cristiano Ronaldo
RIYADH, SAUDI ARABIA - JANUARY 22: Cristiano Ronaldo of Al Nassr is seen during the Saudi Pro League match between Al Nassr and Al Ettifaq at Mrsool Park in Riyadh, Saudi Arabia on January 22, 2023. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Anadolu Agency via AFP/Stringer

Cristiano Ronaldo még csak két hivatalos mérkőzésen van túl az al-Nasszr színeiben, de máris az a téma, hogy visszatérhet Európába. Nem is akárki beszélt erről meggyőződéssel, hanem Rudi Garcia, aki jelenleg Ronaldo vezetőedzője Szaúd-Arábiában.

Az első két tétmeccse után gól és gólpassz sem szerepel neve mellett az al-Nasszr színeiben, de az Ettifaq elleni bajnoki győzelem (1-0) után egy pofonba máris beleszaladt a csapat a portugál klasszissal a támadósorában, hiszen az al-Ittihad ellen kikaptak (3-1) a szaúdi Szuperkupa elődöntőjében. Ezután fogalmazta meg gondolatait Rudi Garcia Ronaldóról.

– Cristiano Ronaldo erősítést jelent, segít összezavarni az ellenfél védőit. Ő a világ egyik legjobb játékosa, és nem az al-Nasszr lesz pályafutása utolsó csapata, vissza fog térni Európába – jósolta Rudi Garcia, aki az al-Nasszr előtt többek közt a Lille, a Roma, a Lyon és a Marseille edzője is volt.

A 37 éves Ronaldo azonban minden jel szerint az európai élcsapatoknak már nem kellett, hiába volt szabadon igazolható a Manchester Uniteddel való tavalyi szerződésbontása után. Sajtóhírek szerint a portugál azt követelte a teljes pályafutását egyengető Jorge Mendestől, hogy intézzen el neki egy szerződést a Chelsea-nél vagy a Bayern Münchennél, de mivel ezt nem tudta megtenni, megszakította vele a kapcsolatot.

Már Ronaldo Szaúd-Arábiába érkezésekor felvetődött, hogy van egy kiskapu az al-Nasszral kötött szerződésében, amelynek köszönhetően hamarosan visszatérhetne a Bajnokok Ligája mezőnyébe a Newcastle United színeiben, mivel az angol klub ugyancsak szaúdi kézben van. Ennek a valóságtartalmát azonban határozottan tagadta a Newcastle vezetőedzője, Eddie Howe.

Hogy ki tud többet, Rudi Garcia vagy Eddie Howe, azt innen nehéz megítélni, mindenesetre az biztos, hogy Ronaldo 2025-ig szóló szerződést kötött az al-Nasszr csapatával, ami persze nem garancia arra, hogy ezt ki is tölti, vagy idő közben kölcsönben nem megy máshova futballozni – akár Európába.

Borítókép: Cristiano Ronaldo az al-Nasszr mezében (Fotó: Stringer/Anadolu Agency/Anadolu Agency via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.