Felfelé bukott az elmúlt húsz év legjobb magyar góllövője

Nikolics Nemanja az idény végéig szóló szerződést kötött a ciprusi élvonal első helyén álló AEK Larnaca labdarúgó-csapatával. Ezzel megoldódott az elmúlt húsz év valószínűsíthetően legjobb magyar góllövőjének a helyzete, miután dicstelenül távozott Törökországból.

Magyar Nemzet
2023. 01. 29. 13:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nikolics Nemanja kétszer volt magyar, egyszer-egyszer pedig lengyel és amerikai gólkirály, összességében pedig eddig a 423 élvonalbeli mérkőzésén 238 gólt ért el. Ezzel nagy valószínűség szerint ő az elmúlt két évtized legjobb magyar góllövője. Eldőlt, hogy Nikolics Cipruson folytathatja az élvonalbeli gólgyártást, miután az idény végéig szerződést kötött a Gyurcsó Ádámot is foglalkoztató AEK Larnacával.

Ezzel egyértelműen felfelé bukott a 35 éves csatár, aki decemberben bontott szerződést a török másodosztályú Pendikspor együttesével. Oda tavaly nyáron igazolt, miután a Fehérvár – amelynek egyébként a gólrekordere – nem hosszabbította meg a lejárt szerződését. 

Nikolics török kalandja minden volt, csak siker nem: az első két meccsén még kezdő volt, aztán csere, végül már az sem, így nyolc bajnokin és egy kupameccsen pályára lépve, gól nélkül hagyta el a másodosztályú együttest. Innen nézve a ciprusi bajnokság listavezetőjéhez igazolva Nikolics előre lépett.

Érdekesség, hogy a Pendikspornak van még egy korábbi magyar válogatott csatára: Ugrai Roland ugyancsak tavaly nyáron igazolt a klubhoz, ő eddig három mérkőzésen szerepelt, aztán térdsérülést szenvedett, azóta lábadozik.

Na de vissza Nikolicshoz: korábbi fehérvári csapattársa, Gyurcsó Ádám ismerős arcként vezetheti majd körbe az öltözőben az AEK-nál, bár a szélső, aki nemrég lapunknak élete egyik legjobb döntéseként írta le a Larnacát, szombaton megsérült a csapat bajnokiján.

Az AEK egyébként 2015 óta ötször volt ezüstérmes a ciprusi bajnokságban, most pedig története első bajnoki címére hajt, 21 forduló után négy ponttal előzi a második APOEL-t. Nikolics góljaira nemcsak a hazai porondon lehet szükség, hanem a Konferencia-ligában is, amelyben az AEK februárban az ukrán Dnyipro ellen játszik már az egyenes kieséses szakaszban.

– Ez egy jó lehetőség, főleg azok után, hogy az előző fél évem nem jól sikerült – mondta az M1 aktuális csatornának Nikolics. – Egy olyan csapathoz jöttem, amely jó focit játszik, jó passzban van, a Konferencia-ligában is ott van. Megpróbálok jó játékkal, gólokkal én is hozzátenni ahhoz, hogy a csapat elérje a célját, megnyerje a bajnokságot.

Nikolics a magyar válogatottban 43 meccsen nyolc gólt szerzett, 2021-ben mondta le a nemzeti csapatban való szereplést.

Borítókép: Nikolics Nemanja boldogan mutatta új csapata mezét (Fotó: AEK Larnaca)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.