Gólfesztivál, tizennégy játékos is betalált a kapuba

A Győri Audi ETO KC sima győzelemmel kezdte a női kézilabda Bajnokok Ligája 2023-as szakaszát. A magyar csapat 39-26-ra győzte le a norvég Storhamart.

Magyar Nemzet
2023. 01. 07. 17:32
HAUGSTED, Line
Női kézilabda BL - Győri Audi ETO KC-Storhamar HE Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda Bajnokok Ligája első 2023-as játéknapján a Győr hazai pályán játszott a norvég Storhamarral. A két csapat hamari összecsapását ősszel simán, 35-21-re nyerte meg az ETO.

Hazai pályán is az első perctől kezdve vezetett a Győr, s egy pillanatra sem fordult meg a mérkőzés. Az első félidő felére öt gólra nőtt a különbség, ez nagyjából állandósult a játékrész folytatásában is, végül a szünetre 17-13-mal fordultak a csapatok.

A második félidő második felében ismét ráerősített a magyar csapat, s az utolsó percekben már tíz gól fölé is hízott a különbség.

A Győr végül 39-26-ra nyert, tíz forduló után nyolc győzelemmel és két vereséggel áll, s továbbra is versenyben van a B jelű nyolcas első helyéért.

A hazaiak nagyon szépen elosztották maguk között a találatokat, a gólokon tizennégy játékos osztozott. Köztük volt a tizennyolc éves Farkas Júlia is, aki első gólját szerezte az elit sorozatban.

Bajnokok Ligája, B csoport, 10. forduló
Győri Audi ETO KC–Storhamar 39-26 (17-13)

Borítókép: A norvégok nem bírták a lépést az ETO-val (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.