Kiállíttatta magát a veszíteni nem tudó Puskás-játékos az NB I-ben

Meglepetés az NB I első idei fordulójában: a kiesés elől menekülő Mezőkövesd fontos, 1-0-s győzelmet aratott hazai pályán a dobogóra hajtó Puskás Akadémia ellen. A felcsútiak játékosa, Alexander Baluta fölösleges kiállítással tetézte a bajt a vendégeknél.

Magyar Nemzet
2023. 01. 29. 15:15
A Mezőkövesd fogadta a Puskás Akadémia együttesét vasárnap délután. Nemzeti Sport/Kovács Péter Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyolc játékos igazolt a téli szünetben a Mezőkövesd, s kuriózumnak számított a 12-szeres Comore-szigeteki válogatott Younn Zahary és a kétszeres martinique-i válogatott Thomas Ephestion felbukkanása az NB I-ben. Közülük csak az előbbi mutatkozott be máris a magyar bajnokságban, amivel rögtön történelem íródott a Mezőkövesd–Puskás Akadémia meccsen, hiszen a középhátvéd Zahary lett az első Comore-szigeteki pályára lépő hazánk élvonalában.

Eközben a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt amiatt panaszkodott, hogy a klub saját nevelésű válogatott játékosai, Gyurcsó Ádám és Kleinheisler László nem tértek haza, s korosztályában világszinten is kiemelkedő tehetségnek nevezte Kern Martint. Jó kérdés, hogy akkor miért nem küldte pályára az első NB I-es meccsén a 16 éves középpályást. Sőt a svéd liga egyik legjobbjaként beharangozott, állítólag 600 ezer euróért szerződtetett Jonathan Levit is csak a hajrára küldte be csereként.

Pedig nem lehetett elégedett Hornyák a Puskás játékával, amely az első félidő fölényét nem tudta gólra váltani, a másodikban pedig már a Mezőkövesd is határozottabban támadott. A 80. percben a házi gólkirály Dragan Drazics meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak: Babunszki visszapasszolt labdáját lőtte középről a kapuba – 1-0.

Mint utóbb kiderült, Drazics ezzel el is döntötte a meccset, sőt a hosszabbításban Babunszki a kapufát találta el, így nagyobb is lehetett volna a különbség. A Puskás Akadémia nem viselte jól a vereséget, a 93. percben Alexander Baluta agya elborult: előbb nem hagyott elvégezni egy szabadrúgást, amiért sárga lapot kapott, majd utána rögtön felrúgta az egyik mezőkövesdit, amiért megkapta a második lapját, egyúttal a pirosat is. Teljesen értelmetlen és fölösleges kiállítás volt.

Sikerével a Mezőkövesd vehet egy nagy levegőt, három pontra elhúzott a később pályára lépő, kieső helyen álló Honvédtól és a 10. helyen ugyanannyi ponttal álló Újpesttől. A dobogóra hajtó Puskás pedig máris lépéshátrányba került a harmadik helyezett Kecskeméttel szemben.

NB I, 17. forduló: 

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0), Mezőkövesd, v.: Andó-Szabó, gólszerző: Drazic (80.), kiállítva: Baluta (93.)

Kisvárda Master Good–Paksi FC 2-2 (0-1), Kisvárda, 1745 néző, v.: Bognár, gólszerzők: Mesanovic (64., 11-esből), Ötvös (80.), illetve Varga B. (25., 11-esből), Skribek (91.)

Debreceni VSC–ZTE FC 3-0 (2-0), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2811 néző, v.: Káprály, gólszerzők: Szécsi (3.), Dzsudzsák (35., 11-esből), Babunszki (53.); piros lap: Mocsi (ZTE, 33.)

Ferencvárosi TC–Vasas FC 0-0, Groupama Aréna, 8579 néző, v.: Bogár

vasárnap játsszák:
Újpest FC–Budapest Honvéd 15.30
Kecskeméti TE–Mol Fehérvár FC 17.30

Borítókép: A Mezőkövesd fogadta a Puskás Akadémia együttesét vasárnap délután. (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.