Klopp: „Ennyi erővel a mikrómmal is beszélgethettem volna”

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője a játékvezetésre panaszkodott, miután csapata hétfő este 3-1-re kikapott a Brentford vendégeként az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában.

Magyar Nemzet
2023. 01. 03. 17:53
Jürgen Klopp
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures on the touchline during the English Premier League football match between Brentford and Liverpool at Gtech Community Stadium in London on January 2, 2023. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool hétfőn nem élete produkciójával rukkolt elő a Brentford otthonában, aminek 3-1-es vereség lett a vége. Jürgen Klopp szerint ugyanakkor nemcsak a tanítványai nem brillíroztak, hanem ez a játékvezetői gárdáról is elmondható. A Vörösök vezetőedzője úgy látta, a hazaiak harmadik gólját érvényteleníteni kellett volna, mivel szabálytalanság előzte meg: Bryan Mbuemo a földre küldte Ibrahima Konatét.

A mérkőzés lefújását követően a beIN Sports kamerái előtt arról kérdezték Kloppot, megosztotta-e nézeteit a bírókkal.

– Igen, de ennyi erővel a mikrohullámú sütőmmel is szóba elegyedhettem volna. Az egyiktől sem kap választ az ember, ez mindig így van – bosszankodott a német szakember. – Az idény előtt azt javasolták, hogy a játékosok legyenek óvatosak az ilyen szituációknál, mert a játékvezetők rajtuk fogják tartani a szemüket. Ezek után mégis azt látjuk a meccseken, hogy mindent megengednek a játékosoknak.

Klopp külön kitért Paul Tierneyre is. – Tényleg nem tudom, hogy mi baja van velem, de objektív játékvezetőkre lenne szükség. Nem számítok szívességekre, de a szabálytalanság az szabálytalanság.

A Liverpool edzője nem először fakadt ki az angol bíró miatt, aki szerinte rendszeresen a csapata kárára téved. 2021 decemberében Klopp egy elmaradt piros lapot kért számon Tierneyen.

 

Borítókép: Jürgen Klopp a Brentford elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/Adrian Dennis)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.