Messi, a világbajnok visszatért: góllal és Pelére emlékezve

Huszonnégy nappal a franciák ellen megnyert katari vb-döntő után lépett először pályára Lionel Messi tétmérkőzésen. Hosszúra nyúlt szabadsága után egyből a kezdőben tért vissza a pályára klubjában, a PSG-ben, jó formáját pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy végigjátszotta a meccset és gólt lőtt.

Magyar Nemzet
2023. 01. 12. 7:27
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Paris Saint-Germain–Angers 2-0, az éllovas hazai pályán nagyobb gond nélkül legyőzte az utolsót a Ligue 1 18. fordulójában szerda késő este. Papírforma eredmény. Szót is csak azért érdemel, mert ez volt az a meccs, amelyen először játszott világbajnok futballistaként.

Rögtön a kezdőbe került az argentin sztár, aki csak egy hete tért vissza a vb utáni szabadságáról Párizsba, de a jelek szerint nem engedte el magát teljesen otthon sem. Messi már a meccs előtti bemelegítésnél feltűnést keltett, ugyanis közben a PSG többi játékosával együtt egy Pelé képmásával ellátott, a nemrég elhunyt brazil legendának emléket állító pólót viselt.

Maga a mérkőzés simán indult a PSG számára, Hugo Ekitike már az 5. percben megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. Ezután a gálaszagú győzelem azonban elmaradt, az Angers állta a sarat. A meccset így végül Messi döntötte el a 72. percben, aki megszerezte a PSG második gólját.

Kellett ehhez a VAR is, ugyanis az asszisztens először les miatt érvénytelenítette Messi találatát, ám a videóbíró korrigált, így a világbajnok a lehető legszebben tért vissza a pályára: góllal és győzelemmel.

Messi természetesen hatalmas ünneplésben részesült a PSG stadionjában, senki sem neheztelt rá azért, mert Argentína színeiben romba döntötte a franciák vb-álmait. Christophe Galtier, a PSG edzője erre külön kitért a meccs utáni sajtótájékoztatón: – Köszönöm a szurkolóknak, hogy így fogadták Messit, ez nagyon sokat jelent neki. A drukkerek akkor is mögötte álltak, amikor a meccs nehezebb volt.

Más a csapat Messivel, mint Messi nélkül

– Messi jól alkalmazkodott. Csak kevés edzése volt a csapattal, de könnyedebbnek tűnt, jó fizikai állapotban tért vissza – folytatta Galtier. – Természetesen a csapat másmilyen Messivel és Messi nélkül. Fontos gólt is lőtt, és mind tudjuk mennyire szereti a góllövést, ő az a fajta játékos, akinek szüksége van a gólokra. Félidőben beszéltem vele, hogy lássam, mit érez, és mondta, hogy minden oké. Nagyon fontos, hogy visszakaptuk őt, az meg még jobb, hogy végig a pályán tudott maradni.

Messi a 20. tétmeccsén a 13. gólját szerezte az Angers ellen klubjában ebben az idényben, ami mellett még 14 gólpassza is van. 

Nagy szüksége volt a PSG-nek Messi visszatérésére, ugyanis a vb után rendezett első két bajnokin erősen döcögött a francia éllovas szekere. A Strasbourg elleni meccset csak a 95. percben lőtt tizenegyesgóllal nyerte meg a PSG, ráadásul piros lapot kapott, majd az előző fordulóban a második helyezett Lens otthonában 3-1-re kikapott a csapat, amely így elveszítette az idénybeli veretlenségét.

Borítókép: Lionel Messi az Angers elleni meccsen gólt szerez (Fotó: Lionel Messi/Instagram)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.