Összeültek a válogatott játékosai a svédek elleni vereség után

A Svédország elleni kilencgólos vereség után megbeszélést tartottak a magyar kézilabda-válogatott tagjai a svédországi vb-n. A játékosok tisztában vannak az előttük álló feladat súlyával, és tudják, mit kell tenniük Brazília legyőzése érdekében.

Szilágyi László (Göteborg)
2023. 01. 19. 14:49
BÁNHIDI Bence; ANCSIN Gábor; SZÖLLÕSI Szabolcs; MIKLER Roland
Göteborg, 2023. január 18. Szöllõsi Szabolcs, Bánhidi Bence, Ancsin Gábor és Mikler Roland (b-j) a férfi kézilabda olimpiai kvalifikációs világbajnokság középdöntõjének elsõ fordulójában játszott Magyarország - Svédország mérkõzés végén a göteborgi Scandinavium Arénában 2023. január 18-án. A magyar válogatott 37-28-ra kikapott Svédországtól. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Finoman fogalmazva is benne volt a pakliban, hogy nem a magyar válogatott nyeri meg a házigazda, az Európa-bajnok Svédország elleni mérkőzést a férfikézilabda-világbajnokság középdöntőjében. Alighanem ezzel a játékosok is tisztában voltak, de maguk sem értették, hogy a Portugália elleni hétgólos vereség után miért nem tudtak a svédek elleni találkozó végéig koncentrálni.

A válogatott beállója, Szöllősi Szabolcs a csapat szállásán tartott sajtóórán elárulta, a játékosoknak nehezen jött álom a szemükre a nem várt, nagy különbségű vereség után. – Nem könnyű elfelejteni ezt a meccset. A későn véget ért meccs után nehezen aludtunk el. Összeültünk néhányan a srácokkal, hogy megbeszéljük, mi történt, mi volt ez a hullámvölgy. Mindannyian egyetértettünk, hogy ebből csak együtt, csapatként tudunk kijönni – mondta a dabasi játékos. Szöllősi szerint mentálisan és fizikálisan egyaránt sokat vett ki a csapatból, hogy Portugália után Svédország ellen is futott az eredmény után már a mérkőzés elején.

Szöllősi rákanyarodott a Brazília elleni pénteki sorsdöntő meccsre. – Rendkívül nehéz meccs vár ránk, de csak akkor lehet esélyünk a továbbiakban, ha nyerünk. A brazil válogatott tagjai gyorsak és erősek, hozzánk hasonló a testfelépítésük, nagyobb darab játékosaik vannak. Úgy érzem, ez jobban fekszik nekünk, mint a skandinávok stílusa – nyilatkozta a Ferencvárosban játszó Zácsik Szandra férje.

A veszprémi Sipos Adrián is tisztában van a brazilok erősségeivel. – Rengeteget fejlődtek a tavalyelőtti vb-hez képest, amikor 29-23-ra le tudtuk győzni őket. Kiemelkedő a beálló körüli játékuk, a visszarendezésük és az átlövőik is veszélyesek. Nem lesz egyszerű ellenük, de nincs mese, nyernünk kell. Nincs más választásunk – mondta Sipos.

A válogatott védőspecialistája szerint a válogatotton is észrevehető a fáradtság, miután kétnaponta játssza a meccseit a vb-n. De talán ezzel nincsen egyedül a mezőnyben. – Fáradunk, persze, de talán a többi csapat is megérzi a bőrén a sorozatterhelést – fogalmazott a veszprémi játékos, aki 2021-ben a brazil válogatott beállóját, Rogerio Moraest váltotta a bakonyiaknál. Sipos erre viccesen ezt mondta. – Remélem, bebizonyítom, hogy jó csere voltam.

A II-es számú középdöntős csoport pénteki programja: Zöld-foki-szigetek–Portugália 15.30, Magyarország–Brazília 18.00, Svédország–Izland 20.30. Minden mérkőzést közvetíti az M4 Sport.

A csoport állása: 1. Svédország 6 pont, 2. Izland 4, 3. Portugália 3 (81-78), 4. Brazília 3 (76-82), 5. Magyarország 2, 6. Zöld-foki Köztársaság 0.

Borítókép: Összeültek a játékosok (Fotó: MTI)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.