Öt kapott gól után teljesen kifakadt a címvédő AC Milan edzője

Stefano Pioli szavai alighanem az AC Milan-drukkerek szívébe martak. Az olasz bajnokság címvédője borzasztó formát mutat az utóbbi hetekben, ezúttal a Sassuolótól öt gólt kapott hazai pályán, a vezetőedző pedig gyakorlatilag lemondott az újabb bajnoki címről.

Magyar Nemzet
2023. 01. 29. 16:28
AC Milan v Sassuolo - Serie A
AC Milan v Sassuolo-Serie A MILAN, ITALY - JANUARY 29: Stefano Pioli, coach of AC Milan during the Italian Serie A football match AC Milan vs Sassuolo at San Siro stadium in Milan, Italy on January 29, 2023 Piero Cruciatti / Anadolu Agency (Photo by Piero Cruciatti / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP) Fotó: Europress/AFP/Piero Cruciatti
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sassuolo 5-2-es győzelmet aratott az AC Milan otthonában a Serie A 20. fordulójában vasárnap. Ezzel folytatódott a tavaly 11 év után először olasz bajnok milánói sztárcsapat vesszőfutása, a Milan a legutóbbi öt tétmeccséből hármat elveszett, kettőn döntetlent játszott. 

Az újabb vereség után jelenleg még a negyedik helyen áll a csapat, de a később pályára lépő Lazio és a Roma is megelőzheti, az éllovas Napolinak meg már így is 12 pont az előnye, ami akár 15-re is nőhet a forduló végére a Milannal szemben.

– Csalódott vagyok, de ezzel nem jutunk messzire – értékelt Stefano Pioli a meccs után. – Az utóbbi időben mutatott játékunk megmutatja, hogy szenvedünk, ami miatt muszáj rájönnöm, miben kell fejlődnünk vagy mit kell másképp csinálnunk. A mi Scudettónk idén a BL-helyezés, ez a cél.

A Milan már az ősszel sem tudta azt a formát hozni, amivel az előző idényben bajnok lett, de Pioli főként az utóbbi hetek miatt csalódott. Szerinte január 8-án, a Roma elleni hazai 2-2-vel kezdődtek az igazán nagy gondok.

– Nemcsak a nyolc hónappal ezelőtti önmagunk árnyékai vagyunk, a három héttel ezelőtti csapatra sem emlékeztetünk. Amióta 2-0-s előnyről nem tudtunk nyerni a Roma ellen, egyszerűen képtelenek vagyunk a saját játékunkat játszani – dohogott Pioli.

Természetesen megkapta a kérdést a Milan edzője, hogy nem arról van-e szó, hogy a csapat túlontúl elkényelmesedett a tavaly megszerzett bajnoki cím után. Pioli ezt határozottan tagadta:

– Túl könnyű azt mondani, hogy jóllaktunk tavaly, de nem így van. Továbbra is megfelelő a hozzáállásunk és az éhségünk, de most nem tudunk reagálni arra, ha meccs közben valami félresiklik. Mindig világosan beszéltem. Ami három héttel ezelőttig jól működött, az most nem megy. Változtatni kell.

Méghozzá minél hamarabb, mert a Milannak hamarosan (február közepén) a BL-nyolcaddöntőben is helyt kell állnia a Tottenham ellen, és az sem lesz könnyebb, mint a Sassuolo elleni bajnoki volt.

A Sassuolo hőse egyébként az olasz válogatott Domenico Berardi volt, aki az ötből négy gólban szerepet vállalt: a harmadikat maga lőtte, másik háromnál meg a gólpasszt adta.

Borítókép: Stefano Pioli szerint már csak a BL-helyek megcsípése lehet a Milan célja (Fotó: Europress/AFP/Piero Cruciatti)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.