Ötgólos meccsen, a 90. percben dőlt el az Arsenal–MU-rangadó

Az Arsenal és a Manchester United összecsapása hagyományosan rangadónak számít Angliában, hát még, ha a forduló előtt az előbbi az első, az utóbbi a harmadik helyen állt. Nagy kapushiba is volt, végül a 23 éves, két gólt szerző Eddie Nketiah volt a nyerőember a Premier League 21. fordulójában. Az Arsenal 3-2-re győzött, de még csak 19 meccset játszott, és máris 50 pontot gyűjtött, ami alapján akár a százat is elérheti.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 19:31
null
FBL-ENG-PR-ARSENAL-MAN UTD Fotó: GLYN KIRK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a bajnokság második helyén álló Manchester City vasárnap délután mesterhármasával simán legyőzte 3-0-ra a Wolverhamptont, az Arsenal és a United számára is még fontosabb volt a három pont megszerzése.

Saka és az Arsenal újra ünnepelhetett. Fotó: Glyn Kirk

A vendégeknél nem állt Erik ten Hag rendelkezésére az eltiltás miatt hiányzó ráadásul a Vörös Ördögök a legutóbbi fordulóban pontokat vesztettek a Crystal Palace ellen. Ezzel szemben az Arsenal nagyszerű formában várta a rangadót, legutóbb a városi rivális Tottenham ellen nyert 2-0-ra, ráadásul a forduló előtt ötpontos előnnyel állt a tabella élén.

Az előzményeknek megfelelően alakult a meccs első negyedórája: az Arsenal volt az aktívabb támadásban, az MU inkább a biztonságos védekezésre koncentrált. Aztán a 17. percben mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, méghozzá remek találatával. Az angol támadó előbb labdát szerzett, majd egy gyors kényszerítőzés után mintegy 20 méterről a kapuba lőtt – 0-1.

Felocsúdni sem nagyon volt idő, a 24. percben máris egyenlített az Arsenal: Martin Ödegaard és Granit Xhaka szép összjátéka után az utóbbi beadott, Eddie Nketiah pedig védhetetlenül fejelt David de Gea kapujába – 1-1.

A jó iramú első félidőben több gól nem esett, szünet után viszont folytatódott az adok-kapok. Az 53. percben megfordította a meccset az Arsenal: kellemetlen, lapos lövése kötött ki az MU kapujában – 2-2.

Két perccel később Rashford azonnal egyenlíthetett volna, és ami késett nem múlt, az 59. percben Lisandro Martínez talált be, amihez az Arsenal-kapus, Aaron Ramsdale nagy hibája kellett, ugyanis a szöglet után határozott ütés helyett kiejtette a kezéből a labdát – 2-2.

Az Arsenal nem adta fel a győzelmet, Ödegaardnak volt nagy helyzete, Sakának meg kapufája is, Nketiah lövése után pedig De Gea óriási bravúrja kellett a vendégeknek. A 90. percben dőlt el a meccs, Zincsenko középre visszalőtt passza után Ödegaard nem találta el jól a labdát, amely azonban így lett jó Nketiah-nak, aki közelről bevitte a győztes gólt – 3-2.

Az Arsenal a helyzetek alapján is többet tett a győzelemért, így összességében megérdemelt sikert aratott. Az Ágyúsok megtartották az ötpontos előnyüket a Cityvel szemben az élen, és 19 meccs alatt, a saját szemszögükből gyakorlatilag a féltávnál máris 50 pontot gyűjtöttek. Az MU leszorult a dobogóról, az ugyanúgy 39 ponttal álló Newcastle United a negyedik helyre taszította.

Premier League, 21. forduló:
Arsenal–Manchester United 3-2
Manchester City-Wolverhampton Wanderers 3-0
Leeds United-Brentford 0-0
Crystal Palace-Newcastle United 0-0
Liverpool FC-Chelsea 0-0
West Ham United-Everton 2-0
Bournemouth–Nottingham Forest 1-1
Leicester City–Brighton 2-2
Southampton–Aston Villa 0-1
   hétfőn játsszák:
Fulham–Tottenham Hotspur 21.00

Borítókép: Az arsenalos Ben White és a manchesteri Marcus Rashford csatája (Fotó:  AFP/Glyn Kirk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.