Erling Haaland triplázott, és máris lekörözte Cristiano Ronaldót

Fantasztikus teljesítménnyel reagált Erling Haaland az őt és a csapatát ért kritikákra: mesterhármast lőtt, a Manchester City így győzte le 3-0-ra a Wolverhamptont a Premier League 21. fordulójában. A norvég csatár az első angliai idényében már a negyedik mesterhármasát érte el, amivel máris Cristiano Ronaldo elé került.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 17:14
null
FBL-ENG-PR-MAN CITY-WOLVES Fotó: PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szokatlan lehet a címvédő Manchester City számára, hogy a forduló előtt ötpontos hátrányban volt az éllovas Arsenal mögött, amely ráadásul eggyel kevesebb meccset is játszott nála. Természetesen sok kritikát kapott Pep Guardiola csapata, sőt maga az edző is beállt ebbe a sorba csütörtökön, a Tottenham ellen kétgólos hátrányból 4-2-re megnyert bajnoki után.

bizonyított a Wolverhampton ellen. Fotó: Paul Ellis

– Messze vagyunk attól a csapattól, amely voltunk korábban. A Tottenham ellen szerencsénk volt, de előbb-utóbb megint pontokat fogunk veszíteni. Hiányzik a szenvedély, a tűz és a vágy, hogy már az első perctől kezdve kezünkben legyen a mérkőzés – harsogott Guardiola, aki tehát nem kímélte a játékosait.

A Wolverhampton ellen Erling Haaland megmutatta, hogy milyen fából faragták, ugyanis a kritikákra a lehető legjobb választ adta: mesterhármast ért el, amivel sima győzelemre vezette a csapatát.

Haaland a 40. percben törte fel a Wolves addig jól működő védelmét, nagyszerű beadása után fejjel szerezte meg a vezetést a Citynek. Ez volt a norvég 23. gólja a bajnokságban, amivel beállította az elmúlt három év angol gólkirályainak a teljesítményét: 2022-ben Mohamed Szalah (Liverpool) és Szong Hungmin (Tottenham) megosztva, 2021-ben (Tottenham), 2020-ban pedig Jamie Vardy (Leicester City) lett 23 találattal gólkirály.

Ezzel még közel sem volt vége a Haaland-show-nak. A 22 éves játékos az 50. percben tizenegyesből vette be a kaput, majd négy perccel később a Wolverhampton kapusa, José Sa nagy hibáját (eladta a labdát) váltotta gólra. Máris kész volt a mesterhármas, a negyedik a röpke, tavaly nyáron kezdődött angliai pályafutása alatt.

Így Haaland máris lekörözte Cristiano Ronaldót, hiszen a portugál klasszis a hét és fél Premier-League-idénye alatt összesen három triplát mutatott fel.

És ez még nem minden: Haaland immáron 25 góllal vezeti a Premeir League góllövőlistáját, ilyen eredményes gólkirály pedig már 2018 óta nem volt Angliában. Akkor Szalah 32-szer ünnepelt, no de 36 meccsen – Haaland még csak 19 találkozónál tart. A 61. percben Guardiola le is cserélte a norvégot, akit így állva tapsolhatott meg a közönség, a helyére meg az argentin világbajnok, Julián Álvarez érkezett. Nem rossz kispad... 

Győzelmével a City két pontra megközelítette az Arsenalt és hat pontra elhúzott az őt üldöző városi rivális Manchester Unitedtől. A két csapat épp egymással vív rangadót a fordulóban.

Borítókép: Erling Haaland mesterhármast ünnepelt (Fotó: Paul Ellis)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.