Elek Gábor: A fegyelmezetlenségünk nagyon sokba került

Kovacsics Anikó másfél év után visszatért, ám az FTC női kézilabdacsapata csupán ezt könyvelhette el jó hírként a Brest Bretagne elleni mérkőzésen. A Fradi több kulcsjátékosát, így például Béatrice Edwige-t és Klujber Katrint nélkülözve 24-21-re kikapott a francia csapat otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének 12. fordulójában. Elek Gábor elismerte: a Bres megérdemelten nyert.

Magyar Nemzet
2023. 01. 22. 17:00
null
Fotó: Olivier Stephan Photographe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovacsics Anikó – férjezett nevén  Cirjenics-Kovacsics Anikó – másfél év után majdnem visszatért. Azért csak majdnem, mert másfél év után ismét nevezték egy mérkőzésre, de pályára még nem lépett. A válogatott irányító legutóbb a tokiói olimpián szerepelt meccsen, utána vállműtétje, majd gyermeke születése miatt szüneteltette pályafutását. A visszatérését egyelőre csak a kényszer szülte, mert sok a hiányzó az FTC-ben. Kovács Anett és Béatrice Edwige régóta sérült – a francia játékos december elején az egyik edzésen szenvedett térdszalagszakadást –, Kisfaludy Anett egy hete a Ljubljana ellen szenvedett ijesztő fejsérülést, ráadásul Klujber Katrin is lebetegedett. Igaz, legalább Márton Gréta és Szucsánszki Zita tudta vállalni a játékot, akik hét közben a Dunaújváros elleni, idegenbeli, 33-27-es siker alkalmával hiányoztak.  

Jól kezdett a Fradi, elhúzott 4-1-re, majd 6-6-nál egyenlített a Brest. A magyar csapat 9-9-ig tartotta a lépést, utána Julie Foggea védéseire alapozva és Djurdjina Jaukovic vezérletével ellépett a hazai csapat. Az FTC az első félidő utolsó tíz percében csupán egyszer talált a hálóba, így szünetben a franciák 14-10-re vezettek.

A fordulás után, a második félidő derekán a Fradi még feljött két gólra (18-16), utána viszont ismét hízott a különbség. A hazaiak többször is vezettek már öt góllal, végül hárommal, 24-21-re nyertek. A vendégek legeredményesebb játékosa Emily Bölk volt négy góllal, Bíró Blanka 11 védést mutatott be. A túloldalon Djurdjina Jaukovic hét, Coralie Lassource és Monika Kobilinszka négy-négy találattal, Julie Foggea 16 védéssel zárt.

– Gratulálok a Brestnek a győzelemhez, azt hiszem, teljesen megérdemelt – Elek Gábor, az FTC vezetőedzője sportszerűen értékelte a mérkőzést. – Csalódott vagyok, mert nagyon fontos hiányzóink vannak, de hát ezt a Brest is elmondhatja magáról. Igazából az első tíz percében, majd a második félidőben volt öt–nyolc percünk, amikor azt csináltuk a pályán, amire készültünk, a meccs többi részében nagyon keveset tudtunk megvalósítani abból, amit szerettük  volna. Csalódott vagyok, mert a fegyelmezetlenségünk nagyon sokba került, valamint a mérkőzés bizonyos szakaszaiban nagyon rosszul értékesítettük a helyzeteinket. Azt gondolom, ez a kettő döntött a Brest javára, de megismétlem, megérdemelt a győzelmük.

A Brest a sikerével befogta az FTC-t a holtversenyes negyedik helyen, mindkét csapat öt győzelemmel, egy döntetlennel és hat vereséggel áll, igaz, mindkét egymás elleni mérkőzést a franciák nyerték.

Még két forduló van hátra a Bajnokok Ligája alapszakaszából, az FTC február 4-én Szikora Melinda csapatát, a német Bietigheimet fogadja Érden, amelytől még a 2. fordulóban súlyos, sőt történelmi léptékű, húszgólos (40-20) vereséget szenvedett.

Ambros Martin: Fel kell emelnünk a fejünket

A Győr szombaton pechesen kapott ki a Metz vendégeként. Negyven másodperccel a vége előtt, döntetlen állásnál a győzelemért támadhatott, ám Oftedal eladta a labdát, amiből a házigazdák gólt szereztek, s 29-28-ra nyertek. Ambros Martin, az ETO vezetőedzője, ha az eredménnyel nem is, a csapata teljesítményével elégedett volt. 

– Nagyon magas színvonalú, izgalmas meccset játszott a csoport első két helyezettje, és azt gondolom, a mai csatában senki sem érdemelt volna vereséget. Mindkét félidőben akadtak gondjaink, de többször is felálltunk, sőt megvolt a lehetőségünk nyerni, de nem sikerült. Nyilván nehéz így elveszteni egy összecsapást, de a legfontosabb most, hogy végig meccsben voltunk, és nagyszerűen küzdöttünk. Fel kell emelnünk a fejünket, mert a mutatott teljesítményünk miatt nem szabad szomorúnak lenni – nyilatkozta Ambros Martin a találkozó után.

Az ETO továbbra is második a B csoportban, igaz, már négy pont a hátránya a Metz mögött, így a francia csapatot már nem előzheti meg. A győriek két hét múlva a török Kastamonu Belediyesi GSK otthonába látogatnak.

Eredmény, csoportkör, 12. forduló, A csoport: Brest Bretagne (francia)–FTC-Rail Cargo Hungaria 24-21 (14-10)

Borítókép: Nem bírtak Julie Foggea-val a fradisták. A francia kapusnak 16 védése volt (Fotó: Brest Bretagne)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.