Szoboszlaiék darabjaira szedték a Schalkét

Nagy kedvvel futballozva, már az első félidőben eldöntötte a Schalke elleni találkozót az RB Leipzig. A Szoboszlai Dominikkel és Willi Orbánnal felállt vendégcsapat kedden 6-1-re ütötte ki a tabella utolsó helyén álló Schalkét a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójának nyitómérkőzésén.

Magyar Nemzet
2023. 01. 24. 20:28
FC Schalke 04 - RB Leipzig
24 January 2023, North Rhine-Westphalia, Gelsenkirchen: Soccer: Bundesliga, FC Schalke 04 - RB Leipzig, Matchday 17, Veltins Arena. Schalke's Benjamin Henrichs (center) celebrates his goal to make it 2:0. Photo: Bernd Thissen/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by BERND THISSEN / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első hat perc eseménytelenül telt, de aztán a Leipzig belehúzott, és már az első támadása eredményt hozott a kiesőjelölt Schalke otthonában. Xaver Schlager passzolt Timo Wernerhez, és miközben a védők a német csatárra figyeltek, André Silva kapta meg a labdát, aki igazított rajta egyet, majd tizenhét méterről kilőtte a jobb alsó sarkot. (0-1)

A 10. percben próbálkozott egy távoli bombával, ám Alexander Schwolow bravúrral védett. Újabb öt perccel később azonban már a német kapus is tehetetlen volt: Dani Olmo találta meg a magára hagyott Benjamin Henrichst, a védő pedig pontosan a jobb alsóba célzott. (0-2)

A vendégek a 22. percben akár már le is zárhatták volna a mérkőzést, miután egy szögletet követően Dani Olmo is eredményes volt, de les miatt érvénytelenítették a gólt, amelyet egyébként csúsztatása vezetett fel.

A következő húsz percben kicsit visszavett a tempóból a Lipcse, majd a szünet előtt begyújtotta a rakétákat, és ezúttal valóban lezárta a meccset. Olmónak másodszorra sem jött össze a gól, mert Schwolow kiütötte a tizenöt méterről megeresztett lövését, de Silva jókor volt jó helyen, és a kipattanót a kapuba emelte. (0-3)

A ráadásban jött a feketeleves: Olmo egy csellel lerázta a védőjét, majd Wernerhez passzolt, aki közelről a kapuba belsőzött. (0-4)

A Schalke nemhogy helyzetet, támadást sem igen tudott felmutatni az első félidőben, és a második játékrészt a Leipzig kezdte aktívabban. Gólt végül mégis a házigazda szerzett az 56. percben. Soichiro Kozuki két védőt becsapva vette le a labdát, majd betört a tizenhatoson belülre, és a bal alsóba lőtt. (1-4)

A folytatásban mindkét gárdának volt esélyes a gólszerzésre, de egészen a 83. percig kellett várni a következő találatra. Olmo két gólpassza után maga is megrezegtette a hálót, egy szabadrúgást követően került hozzá a labda, amit aztán tizenhat méterről a kapuba emelt. (1-5)

A kegyelemdöfést Yussuf Poulsen vitte be a 89. percben, és a gól két cserejátékos összjátéka után született. Kevin Kampl ugratta ki Poulsent, a dán csatár pedig a bal alsóba tekert. (1-6)

Az eredmény ezután már nem változott, így a Schalke maradt a tabella utolsó helyén, a lipcseiek pedig feljöttek a másodikra. A vendégek magyar válogatott játékosai közül Orbán végig a pályán volt, Szoboszlait hetven perc után cserélték le, Gulácsi Péternek pedig sérülése után még várnia kell a visszatérésre.

Bundesliga, 17. forduló:
Schalke–RB Leipzig 1-6 (0-4)
gólszerzők: Kozuki (56.), ill. Silva (7., 44.), Henrichs (15.), Werner (45+2.), Olmo (83.), Poulsen (89.)

További program, kedd:
Bayern München–1. FC Köln 20.30 (tv: Arena 4)
Hertha BSC–VfL Wolfsburg 20.30
Hoffenheim–VfB Stuttgart 20.30

szerda:
Mainz–Borussia Dortmund 18.30 (tv: Arena 4)
Augsburg–Borussia Mönchengladbach 20.30
SC Freiburg–Eintracht Frankfurt 20.30 (tv: Arena 4)
Bayer Leverkusen–VfL Bochum 20.30
Werder Bremen–Union Berlin 20.30 

Borítókép: Lipcsei örömünnep (Fotó: AFP/DPA Picture/Alliance-Bernd Thissen)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.