Verekedés, mezégetés: így reagáltak a vereségre a szurkolók

Kialakult az NFL-ben a két főcsoportdöntő párosítása. Az AFC-ben megismétlődik a tavalyi döntő, a Kansas City Chiefs ellenfele a Cincinnati Bengals lesz, amely a vártnál simábban verte a hóban a Buffalo Billst. Az NFC-ben a Philadelphia Eagles otthonába a San Francisco 49ers látogat, amely két éven belül másodszor búcsúztatta a Dallas Cowboyst a rájátszásból. A Dallas szurkolói rendkívül rosszul viselték a kudarcot: a stadion parkolójában egymásnak estek.

2023. 01. 23. 6:57
Dak Prescott Dallas Cowboys
dak prescott ints - 1 Fotó: LAPRESSE
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Dallas Cowboys beceneve árulkodó: Amerika csapata. Az Egyesült Államokban a liga harminckét együttese közül a Dallasnak van a legtöbb szurkolója. A csapat ötször nyerte meg a Super Bowlt, az aranykorát az 1990-es években élte, amikor négy éven belül három bajnoki címet szerzett. A legutóbbi, 1996-os aranygyűrű óta viszont a Cowboys a főcsoportdöntőig sem jutott el, így a szurkolói egyre elkeseredettebben várnak az újabb sikerre.

Az idei szezonban a Tampa Bay Buccaneers elleni magabiztos siker után a Dallas San Franciscóban lépett pályára, hogy megszakítsa rossz sorozatát, és NFC-döntőt vívhasson.

A 49ers és a Cowboys meccse volt a legkiélezettebb az idei négy főcsoport-elődöntő közül, az egyetlen, amelyen mindkét csapat vezetett. A Dallas szerezte a meccs első touchdownját, amellyel 6-3-as előnyre tett szert, az első félidő vége azonban borzasztóan alakult a vendégek számára.

Néhány játékon belül elvesztették futójukat, Tony Pollardot (erős idegzetű olvasóinknak a videó a sérülésről), majd az irányító Dak Prescott eladta a labdát – már másodszor a meccsen –, így ahelyett, hogy a Cowboys szerzett volna pontokat, a 49ers vonulhatott 9-6-os előnnyel a nagyszünetre.

Innentől már nem volt visszaút. Bár a mérkőzés szoros maradt, a Cowboys már csak mezőnygólokat tudott szerezni, s az utolsó percekben hiába lett volna két támadássorozata is az egyenlítésért, még az ellenfél térfelére sem tudtak eljutni. A Dallas számára egymás után a második szezon is a San Francisco ellen ért véget.

A dallasi rajongók nem viselték jól az újabb kudarcot. Egyikük eléggé egyértelműen kifejezte, hogy Prescottot okolja a kiesésért.

A San Franciscó-i stadion parkolójában pedig az elkeseredett drukkerek egymásnak estek, a verekedés után nem mindenkinek a meccs lesz a legrosszabb élménye a túrából.

A San Francisco zsinórban másodszor, négy éven belül pedig harmadszor jutott be az NFC-döntőbe, amelyet ezúttal a Philadelphia Eagles otthonában vív.

Még nagyobb az állandóság az amerikai főcsoportban, ahol megismétlődik a tavalyi konferenciadöntő párosítása. A Cincinnati Bengals a vártnál simábban nyert a buffalói havazásban, így ismét utazhat Kansas Citybe, ahol tavaly kiharcolta a Super Bowl-részvételt.

A találkozón megjelent Damar Hamlin is, akit néhány hete a két csapat alapszakaszmeccsén a pályán kellett újraéleszteni. A védő a lelátóról figyelte, ahogy véget ért a csapata szezonja.

NFL-rájátszás, főcsoport-elődöntők

Kansas City Chiefs (AFC 1.)–Jacksonville Jaguars (AFC 4.) 27-20
Philadelphia Eagles (NFC 1.)–New York Giants (NFC 6.) 38-7
Buffalo Bills (AFC 2.)–Cincinnati Bengals (AFC 3.) 10-27
San Francisco 49ers (NFC 2.)–Dallas Cowboys (NFC 5.) 19-12

A főcsoportdöntők párosítása
Philadelphia Eagles (NFC 1.)–San Francisco 49ers (NFC 2.) vasárnap 21.00
Kansas City Chiefs (AFC 1.)–Cincinnati Bengals (AFC 3.) hétfő 0.30

A főcsoportdöntők győztesei vívják az idei Super Bowlt, amely magyar idő szerint február 13-án, 0.30-kor kezdődik.

Borítókép: Dak Prescottnak (fehér mezben) nehéz napja volt, és a dallasi szurkolóknak is csalódást okozott (Fotó: Lapresse)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.