Xavi: Ez az első címem a Barca edzőjeként, életem végéig velem marad + videó

Az év első El Clasicóját vasárnap este Szaúd-Arábia fővárosában játszották: Rijádban a spanyol Szuperkupa döntőjében a Barcelona 3-1-re legyőzte a Real Madridot. Xavi szakvezetőként az első trófeáját nyerte a Barcával.

Magyar Nemzet
2023. 01. 15. 23:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A spanyol Szuperkupa négyes döntőjét 2020 és 2022 után harmadszor rendezték meg Szaúd-Arábiában, s négyes tornát is 2020 óta tartanak. Most az első elődöntőben a bajnok Real Madrid, Carlo Ancelotti alakulata szerdán Rijádban a Fahd király Stadionban 1-1 után 11-esekkel verte a kupában ezüstérmes Valenciát, csütörtökön pedig a bajnoki ezüstérmes Barcelona, Xavi Hernandez csapata ugyanitt 2-2 után ugyancsak 11-esekkel a kupagyőztes Real Betist. 

Xavi
Xavi a döntőben Ancelotti fölé kerekedett

 

A vasárnapi döntőben a Barcelona meglepően simán, 3-1-re verte az ősi rivális Real Madridot. Az összecsapás nagy csatát ígért, ám ez elmaradt, miután a katalánok az első percektől uralták a találkozót, s az első félidő derekán a mindössze 18 éves góljával vezetéshez jutottak, majd közvetlenül a szünet előtt révén kétgólosra növelték előnyüket. 

A bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Real Madrid fordulás után sem tudta összekapni magát, a Barca a második félidőben is jobb volt, és a 69. percben góljával eldöntötte a kupa sorsát. A madridiaknak csak a szépítésre volt erejük révén a 92. percben. A Barcelona ezzel első trófeáját szerezte meg Xavi irányításával.

Xavi: Remélem, nem ez az utolsó!

– Nagyon jól játszottunk, irányítottuk a játékot, sok helyzetet alakítottunk ki. Ez az első címem a Barca edzőjeként, az életem végéig velem marad. Remélem, nem ez az utolsó! – mondta Xavi a meccs után a sajtótájékoztatón.

– Fájdalmas ez az eredmény számunkra, mert a Real Madrid általában megnyeri a döntőit, de most kikaptunk – mondta Carlo Ancelotti, a királyi gárda trénere. – A hozzáállásunkkal nem volt baj, egyéni hibák okozták a vereségünket, és az, hogy összességében rosszul játszottunk.

A Barcában Koundé, Araújo és Gavi is nagyon boldog most:

 A csapatok a következő összeállításokban játszottak:

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Nacho, 72.), Miltao, Rüdiger, Mendy – Kroos (Asensio, 72.), Camavinga (Rodrygo, 46.), Modric (Ceballos, 65.) – Valverde, Benzema, Vinicíus.

Barcelona: Ter Stegen – Araújo (Eric Garcia, 87.), Koundé, Christensen, Baldé – Pedri, Busquets, F. de Jong (Kessie, 87.), Gavi – Lewandowski, Dembélé (Raphinha, 78.).

 

A Barca legutóbb huszonegy hónapja szerzett trófeát, 2021. április 17-én a Király-kupát nyerte meg, a sevillai döntőben 4-0-ra legyőzve az Athletic Bilbaót. Akkor még is a katalánoknál játszott, mi több, a fináléban két gólt is szerzett, a vezetőedző pedig Ronald Koeman volt. Nem most volt...

A mostani győztesek így ünnepeltek:

Borítókép: Régóta vártak egy ilyen sikerre a Barcelonánál, a csapatkapitány Sergio Busquets a trófeával (Forrás: Twitter/FC Barcelona)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.