A gyalázkodó szurkolók átírathatják a bérletüket a vendégszektorba

Meglegyintette a kiesés szele a női kosárlabda Euroliga címvédőjét, a Sopron Basketet, miután csütörtökön meglepetésre hazai pályán 62-59-re kikapott a tabella alsó fertályában álló francia Landes Baskettől. A továbbjutáshoz már vagy bravúrra, vagy némi szerencsére van szükség a jövő heti utolsó fordulóban. A kudarc több szurkolóból is olyan reakciót váltott ki, hogy Török Zoltán ügyvezető felajánlotta nekik egy közleményben, hogy visszaválthatják a bérletüket vagy átírathatják a vendégcsapat kispadja mögé.

2023. 02. 25. 9:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási fordulat állt be a magyar női kosárlabda kirakatcsapatának, a Sopron Basketnek a helyzetében. A csapat tavaly áprilisban óriási bravúrt végrehajtva megnyerte a kontinens legrangosabb nemzetközi kupasorozatát, az Euroligát, ám most nagy esélye van, hogy Európa trónjáról nagyot zuhanhat. Csütörtökön a csoportkör utolsó előtti fordulójában az első helyen állva fogadta az addig mindössze egyetlen győzelmet szerző Basket Landest, a találkozó sima haza sikert ígért, ám óriási meglepetésre a francia csapat 62-59-re nyerni tudott.

A vereség azért is meglepő, mert Gáspár Dávid vezetőedző bevethette a nemrég szerződtetett francia klasszis irányítót, Oliviai Epoupát, és visszatérhetett a pályára a tavaly áprilisban súlyos sérülést szenvedett 208 centiméter magas center, Határ Bernadett. Utóbbitól még nem lehetett pazar teljesítményt várni, hiszen tíz hónap szünet után ez volt az első tétmérkőzése, de a társak nagy csalódást okoztak, hazai pályán hatvan dobott pontig sem jutottak el.

Fotó: Nemzeti Sport

A kudarc többeknél kiverte a biztosítékot, nem a legkulturáltabb módon fejezték ki nemtetszésüket, ami arra késztette Török Zoltán ügyvezetőt, hogy felhívást tegyen közre a közösségi oldalán: „Megértem, ha egy futó szezonban, az Euroliga megnyerését követő évben, sokaknál vagy néhányuknál nem fér bele olyan vereség, amely tegnap este történt, hazai pályán. A szurkolói lélektan ilyen is lehet. 

Azt ugyanakkor nehezebben érteném meg, ha a munkánkhoz szükséges, alapvető bizalmi légkör elveszne az arénában. Ezért tisztelettel arra kérem azokat, akik már nem bíznak bennünk, segítsék a többségi szurkolást és a csapatot azzal, hogy bérleteiket visszaváltják, illetve áthelyeztetik a vendég kispad környékére. Állunk rendelkezésre. 

A többséget pedig nagy tisztelettel arra kérem, hogy szavaimra emlékeztesse azon szurkolótársait, akik a csapat, a klub, a szurkolói egység ellenében foglalnak állást. Bárhogy is záruljon ez a szezon, szeretnénk méltósággal végigcsinálni, befejezni. Egységben!” 

 

A Sopron Basket vasárnap rangadót játszik a bajnokságban a Szekszárd ellen ugyancsak hazai pályán, ekkor kiderül, hogy van-e foganatja Török Zoltán felhívásának. A jövő héten pedig roppant fontos meccsel zárja le az Euroliga csoportkörét. A Landes elleni vereséggel címvédőként nehéz helyzetbe sodorta magát, ugyanis ha nem nyer a nagyon erős és már továbbjutott olasz Beretta Familia Schio otthonában, a négy közé jutásért még mindig harcoló Girona pedig nyer a Salamanca vendégeként, akkor a magyar bajnok akár ki is csúszhat a kieséses szakaszba jutó első négyből, azaz kieshet...

Borítókép: A Sopron fájdalmas vereséget szenvedett a Landestől (Fotó: Fiba.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.