Courtois: Ma éjjel én hibázom a legnagyobbat! Alisson: Fogd meg a söröm!

A labdarúgó Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő első felvonásán őrült meccset hozott a Liverpool–Real Madrid összecsapás. A Liverpool a 14. percben már 2-0-ra vezetett, de a Real Madrid győzött 5-2-re. S láthattunk két borzalmas kapushibát is: a világ három legjobb kapusa közül kettő, Thibaut Courtois és Alisson Becker is hibázott.

Magyar Nemzet
2023. 02. 21. 22:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL idei kiírásában a nyolcaddöntőben összejött a tavalyi Real Madrid–Liverpool döntő (1-0) visszavágója, s mivel a spanyolok megnyerték a csoportjukat, az angolok pedig a Napoli mögött a második helyen jutottak tovább, a párharc első felvonására az Anfielden került sor. A Realban Aurélien Tchouaméni nem állhatott Carlo Ancelotti vezetőedző rendelkezésére, vírusos megbetegedése miatt el sem utazott Angliába, a hasonló problémával bajlódó pedig csak a kispadra ülhetett le. A spanyolokat aztán Liverpoolban is bosszúság érte.

Éjjeli tűzijáték a Liverpool szurkolóitól

 A négycsillagos Hotel Innside-ba kvártélyozták be magát, a városházával szemben a központban, így némi nyüzsgésre számíthattak. Ám arra nem, hogy éjjel kettő órakor a helyi szurkolók félperces intenzív tűzijátékkal kedveskednek nekik...

Itt egy „huligánoldalon” közelebbi felvételeken az akció, amely egyébként komoly szabálysértés volt:

Az angol média kiemelte, hogy a liverpooli drukkerek nem először alkalmazták ezt a „trükköt”, és 2019-ben nagyon bejött nekik, mert a csapatuk este a BL-elődöntőben 4-0-ra kiütötte a Barcelonát, így a 3-0-ás idegenbeli vereség után csodák csodájára bejutott a döntőbe. (S ott aztán 2-0-ra legyőzte a Tottenhamet.)

Gyászol a Real Madrid

De kanyarodjunk vissza a mai naphoz, a spanyolok a zajos éjszaka után szomorú hírről értesültek: 83 éves korában elhunyt Amancio Amaro, a Real Madrid legendás labdarúgója, edzője, tiszteletbeli elnöke – nekünk pedig Puskás Ferenc volt csapattársa. Amancio 1962 és 1976 között 471 mérkőzésen szerepelt a Realban, ezeken 155 gólt szerzett. A csapattal kilenc bajnoki címet és három Király Kupát nyert, s tagja volt a Bajnokcsapatok Európa Kupáját (BEK) 1966-ban hatodszor elhódító Realnak. Amancio a spanyol válogatottban 42 mérkőzésen 11 gólt szerzett, 1964-ben Európa-bajnoki címet ünnepelhetett. A klubnak 2022 ősze óta volt a tiszteletbeli elnöke volt.

Az esti találkozó előtt – amelyen a romániai magyar Kovács István dirigált – az Anfielden gyászszünettel emlékeztek Amancióra.

Hihetetlen gólok kapushibákból

Nem sokkal később, a meccs 4. percében vezetett a Liverpool, mégpedig szépségdíjas góllal: Szalah középre tett labdáját Darwin Núnez sarokkal továbbította Courtois kapujába (1-0). Tíz perc múlva pedig megduplázta az előnyét a házigazda, és erről a góljáról is sokat beszélnek még. Carvajal hazaadásával Courtois addig szerencsétlenkedett, míg a labda a közelben ólálkodó Szalah elé került, aki nem hibázta el a ziccert (2-0). 

SZALAH, Mohamed; COURTOIS, Thibaut
Szalah kihasználta Courtois hibáját Fotó: MTI/AP/Jon Super

A Real azonban nem zuhant össze, a 21. percben Vinícius megvillant a 16-osan belül, és Alisson kapujának bal alsó sarkába tekerte a labdát, 2-1-re feljöttek a vendégek. A 36. percben újabb elképesző kapushibát láttunk, megint egy hazaadás után, de most a Liverpoolnál: Gomez passzolta hátra a labdát a mögötte reménytelen helyzetben levő Vinícius elől, Alisson azonban rárúgta a labdát a brazilra, és róla bepörgött a kapuba (2-2).

A Transfermarkt szerint jelenleg Courtois a földkerekség legértékesebb kapusa, Alisson pedig a harmadik a sorban (a második az olasz Donnarumma a PSG-ből), és mindketten potyagólt kaptak. 

S milyen az internet világa, máris megszületett a vicc:

Courtois: Ma éjjel én hibázom a legnagyobbat!
Alisson: Fogd meg a söröm!

Rögtön a fordulás után, a 47. percben Éder Miliato fejesével 3-2-re már a Real Madrid vezetett. Az 55. percben pedig az angolok peches gólt kaptak: Vinícius passzát Benzema lőtte kapura, a labda pedig az ötös előtt álló Gomezről csorgott be Alisson kapujába (2-4). S még nem volt vége a Liverpool vesszőfutásának, a végeredményt Benzema a 67. percben állította be, a Real Madrid 0-2-ről 5-2-re nyerte meg a BL-történelem egyik legőrültebb meccsét.

A nap végén a Real Madrid csapata rendezett tűzijátékot.

Liverpool–Real Madrid 2-5 (2-2)
Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez (Matip, 73.), Van Dijk, Robertson – J. Henderson (Milner, 73.), Fabinho, Bajcetic (Elliott, 85.) – Szalah, Núnez (Diogo Jota, 63.), Gakpo (Firmino, 63.).
Real Madrid: Courtois – Carvajal, Eder Militao, Rüdiger, Alaba (Nacho, 27.) – F. Valverde, Camavinga, Modric (Kroos, 87.) – (Ceballos, 80.), Benzema (Asensio, 86.),  
Gólszerzők: Núnez (4.), Szalah (14.), ill. Vinícius Júnior (21., 36.), Militao (47.), Benzema (55., 67.)

Idegenben szerzett előnyt a Napoli is

A másik keddi találkozón az olasz bajnokságban toronymagasan éllovas Napoli a várakozásoknak megfelelően végig fölényben futballozott az Eintracht Frankfurt vendégeként, s bár a 36. percben 0-0-s állásnál Hvicsa Kvarachelia büntetőt hibázott, végül 2-0-ra győzött. A németek az 58. percben, 0-1-es állásnál emberhátrányba is kerültek.

Eintracht Frankfurt (német)–SSC Napoli (olasz) 0-2 (0-1), gólszerzők: Osimhen (40.), Di Lorenzo (65.). Piros lap: Kolo Muani (58., Eintracht Frankfurt)

A visszavágókat március 15-én rendezik.

Borítókép: Alisson sem hiszi, hogy ez vele megtörténhetett (Forrás: Twitter/Goal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.