Cristiano Ronaldo kész tanúskodni a bíróságon

Cristiano Ronaldo állítólag a torinói ügyészség idézésére vár, miután úgy döntött, hogy tanúskodni fog a Juventus ellen a Prisma-nyomozásban. A költségvetési csalások miatt megbüntetett Juventus 19 millió euróval tartozik Ronaldónak.

Magyar Nemzet
2023. 02. 24. 19:51
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ügyészek alaposan megvizsgálják a Juventus elmúlt néhány évben folytatott pénzügyi gyakorlatát. A vád szerint a klub tisztségviselői meghamisították tőkenyereségüket a játékosok irreálisan felfújt, valótlan transzferértékei révén, ezzel félrevezették a tőzsdét, miután titokban megállapodtak abban, hogy a Covid-járvány korai szakaszában kifizetik a játékosok bérét.

A Tuttomercatoweb szerint a nyomozás fontos szereplője a Juventus egykori sztárja, A jelenleg a szaúd-arábiai Al-Nasszrban futballozó portugál aranylabdással kapcsolatban az ügyészség talált egy titkos dokumentumot, amelyben felfüggesztett fizetést ígértek neki. Fabio Paratici akkori sportigazgató aláírása szerepel a papíron, de Ronaldóé nem.

Nem véletlenül: a klub nem fizette ki Ronaldónak a nevezett dokumentumban tárgyalt 19 millió eurót; a portugál természetesen nagyon szeretné visszaszerezni a pénzt, és ennek érdekében hajlandó vallomást tenni a Juventus ellen. Ronaldo arra vár, hogy a torinói ügyészség felvegye vele a kapcsolatot.

Fennáll annak az esélye, hogy a portugál sztár vallomását jogsegélykérő útján közöljék, aki így elkerülheti az Olaszországba utazást.

Ronaldo polgári pert is indíthat a Juve ellen, hogy megkapja a tartozását, összesen 28 millió eurót, azaz a már említtet 19 millió eurót, plusz a jogi költségeket és jutalékokat.

Borítókép: Ronaldo vissza akarja kapni a pénzét (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.