Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

CR valóban megérkezett, már a leendő gólkirályt üldözi + videó

Cristiano Ronaldo letette a névjegyét a szaúdi bajnokságban: a portugál futballista az al-Nasszr csütörtöki mérkőzésén négy gólt szerzett, ezzel klubkarrierjében jelentős mérföldkőhöz érkezett.

Magyar Nemzet
2023. 02. 10. 8:11
Cristiano Ronaldo
Nassr's Portuguese forward Cristiano Ronaldo celebrates scoring his team's fourth goal the Saudi Pro League football match between Al-Wehda and Al-Nassr at the King Abdulaziz Stadium in Mecca on February 9, 2023. (Photo by AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szaúd-Arábiába való igazolása utáni első két mérkőzésén még nem tündökölt de a 38 éves támadó csütörtökön, a bajnokság 16. fordulójának meccsén már a régi arcát mutatta. Az al-Vehda otthonában 4-0-ra megnyert találkozó összes gólját ő szerezte, és ezzel egy jelentős mérföldkőhöz érkezett: első találata egyben az 500. bajnoki gólja is volt a pályafutása során. A portugál ligában háromszor, az angol Premier League-ben 103, a spanyol La Ligában 311, az olasz Serie A-ban 81 alkalommal volt eredményes, majd a szaúdi bajnokságban szerzett első két találatával jutott el félezerig. Ronaldónak a csütörtöki volt a 61. olyan meccse, amikor legalább háromszor bevette az ellenfél kapuját.

Íme az ötszázadik, avagy a csütörtöki első gól:

A portugál játékos így három bajnokin már öt gólnál jár az al-Nasszr mezében, és mindössze nyolc találattal marad el a liga góllövőlistájának élén álló Anderson Talisca mögött. Ha ilyen tempóban folytatja, könnyedén elhappolhatja az aranycipőt a brazil csapattárs orra elől. 

Az al-Nasszr pedig a bajnoki címért folytat versenyfutást az al-Shabab csapatával. Jelenleg a két együttes holtversenyben 37 ponttal áll a tabella élén, de előbbinek még van egy elmaradt meccse.

Borítókép: Cristiano Ronaldo egyik gólöröme a négy közül (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.