Modellváltás a magyar öttusában: kettő helyett egy kapitány lesz

A női szövetségi kapitány, Kállai Ákos lemondása után visszatér egy korábbi modell a magyar öttusában. Március elejétől Martinek János nemcsak a férfi, hanem a női válogatott szövetségi kapitány is lesz. A Peridot-kupán győztes Gulyás Michelle és edzője, a korábbi női kapitánnyal, Kállai Ákossal nem együttműködő Tibolya Péter üdvözli a döntést. Az öttusaszövetség elnöksége hamarosan hivatalosan is bejelenti Martinek kinevezését.

Szilágyi
2023. 02. 20. 8:11
Gulyás Michelle, Martinek János
Gulyás Michelle, Martinek János Fotó: Róth Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kairó nem csak az idei világkupa-sorozat első állomása lesz, egyben új korszak kezdetét jelenti a magyar öttusában. Információink szerint a hazai szövetség szakmai bizottsága azt ajánlja, hogy a jövőben egyazon személy töltse be a férfi és a női szövetségi kapitányi posztot. A férfiválogatottat irányító Martinek János kinevezése csupán idő kérdése, már csak a hetekben ülésező elnökségnek kell jóváhagynia a javaslatot. 

A változtatást egyebek mellett a Gulyás Michelle-lel és felkészítőjével, Tibolya Péterrel évek óta feszült kapcsolatban levő korábbi kapitány, Kállai Ákos lemondása kényszerítette ki. Kíváncsiak voltunk az érintettek véleményére. Martinek a hivatalos kinevezéséig nem akar megnyilvánulni, és Kállai is lakatot tett a szájára. Gulyás és Tibolya üdvözli a levegőben lógó bejelentést. – A változást örömmel fogadjuk, olyan kapitányt szeretnénk látni, aki jóindulattal viseltetik a versenyzőnkkel szemben – mondta Tibolya. Gulyás felmagasztalta Martineket. – Jani jószívű, együttműködő ember. Nem féltem őt a megnövekedett munkamennyiségtől. A tapasztalatainak hála biztosan meg fogja oldani egy személyben a férfi- és a női kapitányi feladatokat – értékelt Gulyás.

Legutóbb Pálvölgyi Miklós dolgozott hosszú éveken keresztül párhuzamosan a férfi- és a női válogatott szövetségi kapitányaként. Az a korszak 2017-ben a riói olimpia után zárult. Jövő nyáron Párizsban olimpiát rendeznek. A sportág érdeke, hogy Martinek mandátuma ne csak 2024 végéig szóljon.

Borítókép: Martinek és Gulyás hamarosan hivatalosan is együtt dolgozhat (Fotó: Róth Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.