Béke még nincs, vizsgálóbizottság alakult az öttusázóknál

Kivárásra játszott az öttusaszövetség elnöksége. Megvárja a szeptemberi hazai rendezésű Európa-bajnokságot, és a felkért négyfős bizottságnak sem feladata addig érdemi javaslatot megfogalmazni a legjobb magyar versenyző, Gulyás Michelle és a szövetségi kapitány, Kállai Ákos között kialakult ellentét rendezésére. A céldátum november 30. Addig versenyző és kapitány nem keresi egymás társaságát.

2022. 08. 17. 21:13
Gulyás Michelle
Fotó: Nuno Goncalves
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Öttusaszövetség elnökségi ülésén Simicskó István elnök javaslatára vizsgálóbizottság alakult . A négyfős testület arra kapott mandátumot, hogy a világbajnoki ezüstérmes versenyző, és Kállai Ákos szövetségi kapitány közötti konfliktust segítsen rendezni a felek között. A testület tagja, az öttusaszövetség általános alelnöke, a 2004-es athéni olimpia bajnoka, Vörös Zsuzsanna mellett Vidoven Árpád és Andrási Péter alelnök, valamint Beke Zsuzsa feladata, hogy előreláthatólag november 30-ig megoldási javaslatot dolgozzon ki, és ezt tárja az elnökség elé. A novemberi dátum későnek tűnik, ugyanakkor nem véletlen: szeptemberben Székesfehérváron lesz az Európa-bajnokság, csak az után kerül sor a kialakult helyzet tisztázására.

Lapunk is beszámolt arról, hogy a július végi alexandriai világbajnokság után Tibolya Péter, az UTE szakosztályvezetője, a vb-n második helyen végzett Gulyás Michelle edzője kijelentette, hogy a továbbiakban nem hajlandók együttműködni Kállai Ákos szövetségi kapitánnyal. A versenyző és felkészítője arra is panaszkodott, hogy a kapitány nem látogatja a klubedzéseket. Tibolya arról is beszámolt, hogy Gulyás az egyik edzőtáborból sírva hívta fel őt azzal, hogy a kapitány olyanokat terjeszt róla, amik nem igazak. Kállai Ákos véleményére is kíváncsiak voltunk, de ő nem kívánt a nyilvánosság előtt megnyilvánulni. Gallai István főtitkár szerint a nyugalom szolgálja a hazai öttusasport érdekét. A székesfehérvári Eb után kell érdemben foglalkozni a személyi ellentétekkel.  

Borítókép: Gulyás Michelle nem fog együttműködni Kállai Ákossal (Forrás: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.