Pazar félpályás gól hozott győzelmet az NB I pénteki nyitányán+videó

A labdarúgó NB I 20. fordulójának a nyitányán a Kisvárda az Újpestet fogadta. Egy buta döntés miatt nem szerezhettek vezetést a vendégek az első félidőben, a házigazda viszont kihasználta az első igazi helyzetét. A szünetben beállt Simon Krisztián az első labdaérintéséből kiegyenlített, ám a hazai együttes újra előnybe került, ráadásul nem hétköznapi góllal, Rafal Makowszki a félpályáról ívelt a kapuba. Ezzel megérdemelten nyert 2-1-re a Kisvárda.

2023. 02. 17. 21:52
null
A kisvárda fogadta az UTE alakulatát az NBI.-ben pénteken este. Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest pontokban erősödve, az állományát tekintve viszont meggyengülve készült a kisvárdai mérkőzésére. Az előző fordulóban fontos meccset nyert a Vasas otthonában, így lépéselőnybe került a közvetlen vetélytársaival szemben a kiesés ellen zajló harcban, ugyanakkor elveszítette két kulcsemberét is. Nem sérülés miatt: Csongvai Áron, az addigi csapatkapitány és Katona Mátyás az átigazolási időszak hajrájában a Mol Fehérvárhoz szerződött.

Nem ígérkezett könnyűnek a dolga Kisvárdán, hiszen a hazai csapat a dobogóért küzd, igaz, az idén még nem tudott nyerni a bajnokságban, mindössze három döntetlent hozott össze. Ezzel együtt az Újpest 2018 óta nem tudott nyerni ellenfele vendégeként, és most sem esélyesként lépett pályára. Mégis, közel került a gólhoz, ám amikor Antonov balról érkező beadása után Szabó lőhetett, de a labdán túlfutó Mudrinszki a gólvonalon még beleért, ezért a játékvezető jogosan lest ítélt. Az újpesti futballista biztosan nem tudná megmagyarázni, hogy miért akart beleérni a labdába, ha vigyázzba merevedik, vezethetett volna a csapata…

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Aztán a 35. percben gólt szerzett a házigazda: Camaj balról ívelt nagyszerűen az ötösre szögletből, Széles magasra ugorva fejelt, Nikolics óriási bravúrral védett, a kipattanóra azonban nem a védők mozdultak gyorsabban, hanem Kovacic, aki öt méterről a hálóba vágta a labdát – 1-0. A szünetben Milos Kruscsics, az Újpest vezetőedzője „titkos” fegyvert vetett be: pályára küldte Fernad Gourét, aki eddig 17 meccsen hat gólt lőtt az Újpestben, hármat az NB I-ben, ebből kettőt a Várdának. Mégsem ő lett a szupercsere, hanem a vele együtt beállt Simon Krisztián, aki a 46. percben az első labdaérintésével kiegyenlített, Csoboth átadásából jobbról, 14 méterről talált a jobb alsó sarokba – 1-1.

Belejöttek a csapatok, ezúttal ismét a Kisvárda szerzett gólt: az 53. percben Navratil elől Nikolics kapus messzire kifutva mentett lábbal, ám a labda Rafal Makowszki elé került, a lengyel utánpótlás-válogatott játékos pedig a középkör vonaláról egyből az üres kapuba ívelt – 2-1. Ez tényleg parádés helyzetfelismerés és végrehajtás volt! Ezt követően próbálkozott mindkét csapat, roppant kevés sikerrel, komoly ziccer egyikük előtt sem adódott. A Kisvárda sorozatban öt nyeretlen bajnoki után tudott ismét nyerni, ez volt az első sikere 2023-ban, és ezzel továbbra is versenyben maradt a dobogóért vívott harcban. Az Újpest helyzete merőben más, a lilák a kiesés elleni küzdelem részesei…

 

NB I, 20. forduló

Péntek

Kisvárda–Újpest 2-1 (1-0), Kisvárda, 1890 néző, jv.: Rúsz. Gólszerző: Kovacic (35.), Makowszki (53.), illetve Simon K. (46.)

Szombat

Paks–Mezőkövesd 14.30

Ferencváros–Kecskemét 17.00

Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30

Vasárnap

Zalaegerszeg–Vasas 15.00

Bp. Honvéd–Debrecen 17.30

A mérkőzéseket az M4 Sport élőben közvetíti.

Borítókép: A kisvárdai játékosok kétszer is ünnepelhettek gólt (Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.