Október óta először nem lesz kiesőhelyen a Honvéd

Két év után először nyert egymás után két meccset a Honvéd az NB I-ben, és tavaly október óta először biztosan nem kiesőhelyen zárja a fordulót. Sokat ért tehát a kispestiek 1-0-s győzelme a húszéves Kocsis Dominik első élvonalbeli góljával hazai pályán a ZTE ellen.

Magyar Nemzet
2023. 03. 11. 21:31
Fotó: Földi Imre
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Azzal a tudattal léphetett pályára a Honvéd a ZTE ellen, hogy amennyiben nyer, biztosan ellép a kiesőhelyekről, miután a Fehérvár kikapott Pakson. Nem lehetett azt mondani, hogy a lehetőség megbabonázta a kispestieket, a meccs első nagy helyzete a Zalaegerszeg előtt adódott, ám Németh Dániel nyolc méterről mellé lőtt. Később pedig Szalay veszélyes szabadrúgásával veszélyeztettek a vendégek.

A 40. percben mégis a Honvéd szerezte meg a vezetést, Lukics ugratta ki a leshatáron kilépő Kocsis Dominiket, aki egy nagyon szép testcsellel becsapta a kifutó Demjén kapust, majd a kapuba lőtt – 1-0.

Ez volt a húszéves jobbszélső első gólja az NB I-ben, és milyen fontos találat volt! Nemcsak győzelmet ért, hanem a Kispest számára most szinte mindent azzal, hogy a csapat kilépett a kiesőzónából.

Szünet után a ZTE nem tudott sem egyenlíteni, sem igazán nagy veszélyt teremteni, az 1-0-s győzelmével a forduló előtt 11. Honvéd megelőzte egy ponttal az Újpestet és a Fehérvárt is – előbbi vasárnap még visszaelőzhet, utóbbi viszont ebben a fordulóban már nem. Ez azt jelenti, hogy a kispestiek az október végén rendezett 13. forduló óta először várhatják nem kiesőhelyen a következő kört.

Amire még ennél is régebben volt példa Kispesten, hogy a csapat egymás után két bajnokit megnyert, hiszen az előző fordulóban a Puskás Akadémia ellen is győzött Dean Klaufiric csapata. Hasonlóra legutóbb 2021 őszén volt példa.

NB I, 23. forduló:
Szombat:
Kisvárda Master Good–Debreceni VSC 0-1, gól: Babunski (48.)
Paksi FC–Mol Fehérvár FC 2-1, gól: Varga (29, 56. – tizenegyesből), ill. Schön (45+1.)
Budapest Honvéd–ZTE FC 1-0, gól: Kocsis (40.)

Vasárnap:
Kecskeméti TE–Vasas FC 14.05
Újpest FC–Mezőkövesd Zsóry FC 16.00
Ferencvárosi TC–Puskás Akadémia FC 18.15

Borítókép: Kocsis Dominik győztes gólját ünneplik a kispestiek (Fotó: Földi Imre)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.