Ronaldo harminc méterről belőtte a szabadrúgást, megtört a jég + videó

A szaúd-arábiai labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában az al-Nasszr otthon ma este 2-1-re legyőzte az Abha csapatát. Ez azért kerül be a hírekbe, mert az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo harminc méterről bevágott egy szabadrúgást. A 38 éves portugál klasszis a szaúdi csapatában most talált be először hazai pályán.

2023. 03. 18. 21:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a szaúdi bajnokságban szombatig hét meccsen nyolcszor volt eredményes az al-Nasszr csapatában, de mindig idegenben szerzett gólt. Az al-Vehda ellen négyszer, a Damak ellen háromszor, ezeken a találkozókon csapata 4-0-ra és 3-0-ra nyert, vagyis minden gólt ő szerzett. Hazai pályán eddig nem talált be, de ma megtört a jég. 

Ronaldo
Ronaldo elemében van Forrás: Twitter/AlNassr FC

Az Abha elleni meccs nem indult jól, mert a 26. percben a vendégek jutottak előnyhöz. A 78. percben azonban 30 méterről szabadrúgást végezhetett el az al-Nasszr, és Ronaldo lövése után a labda a kapu jobb oldalában kötött ki.

Ronaldo góljához szerencse is kellett

Egy másik szögből látszik, hogy a sorfal nagyot hibázott:

S hogy teljes legyen a hazaiak öröme, a 86. percben 11-esből Talisca megszerezte a győzelmet jelentő gólt (2-1). A meglepetés az, hogy a büntetőt nem Ronaldo végezte el…

Borítókép: Ronaldo végre hazai pályán is betalált (Forrás: Twitter/Roshn Saudi League)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.