Djokovics és Nadal trónkövetelője brutálisan őszinte volt

A férfiteniszezők világranglistáján hetedik helyezett dán Holger Rune még az idén világelő akar lenni. Rune szereti, ha ellene szurkolnak, és a pályán azért viselkedik úgy, mint egy öntelt hólyag, mert szenvedélyesen szereti a teniszt.

Magyar Nemzet
2023. 04. 26. 9:47
null
TENNIS-FRA-ATP Fotó: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A múlt hétvégi müncheni ATP-versenyen tornagyőztes dán Holger Rune a hetedik helyen áll a világranglistán. A pályán olykor nehezen kezelhető dán játékos terjedelmes interjút adott a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak, amit a Tennismajors.com szemlézett.

RUNE, Holger; Rubljov ellen kapott ki döntőben
Rune megosztja a tenisztársadalmat. Fotó: MTI/EPA/Sebastien Nogier

Rune elmondta: nem lepődik meg azon, hogy Carlos Alcaraz mellett több, a junior korszakából ismert játékos, például Lorenzo Musetti és Jannick Sinner is könnyedén beilleszkedett a felnőtt tenisz világába. A dán kifejezetten élvezi az olyan helyzeteket, amelyeket Monte Carlóban produkált az élet: a szinte hazai pályán versenyző Sinner ellen a közönség túlnyomó többsége ellene drukkolt, de ő képes volt erőt meríteni ebből az energiából. 

A Monte Carló-i elődöntő összefoglalója:

Runét nem zavarja, hogy ha hangos, élettel teli a lelátó, mert ugyanezt megtapasztalta már több eseményen, például kosárlabda-mérkőzéseken is. Ezzel kapcsolatban önkritikusan megjegyezte, hogy 

csak a pályán viselkedik úgy, mint egy öntelt hólyag, és a szélsőséges megnyilvánulásait a sportága iránt érzett szenvedélyre vezeti vissza.

Korábban az Indian Wells-i ATP 1000-es tornán a kétszeres Grand Slam-győztes Stan Wawrinka jelezte neki a meccsük után, hogy ne viselkedjen úgy, mint egy kisgyerek. Már csak azért sem, mert a többi teniszező nem fogja tisztelni őt ezért.  

A 19 éves dán Monte Carlóban él, nemrég vett lakást Koppenhágában, mert amennyiben az ideje engedi, szeret összejárni a barátaival. Rune nem szerénykedett, amikor az idei szakmai tervei jöttek szóba: bátran kijelentette, hogy még az idén átvenné a vezetést a világranglista élén. 

Borítókép: Holger Rune csak a pályán képes őrültségekre, azon kívül normálisnak tartja magát (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.