Klopp a legutóbbi bejelentésével leforrázta a Liverpool-szurkolókat

Jürgen Klopp, az angol élvonalban szereplő Liverpool futballcsapatának vezetőedzője pénteki sajtótájékoztatóján olyat mondott, amivel alighanem elkeserítette a csapata szurkolóit. A drukkerek által várva várt „karácsonyi ajándék” egyelőre nem érkezik meg.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 13:38
Jürgen Klopp
Liverpool's German manager Jurgen Klopp gestures as his players warm up ahead of the English Premier League football match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge in London on April 4, 2023. (Photo by Glyn KIRK / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. / Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt években sikert sikerre halmozó Liverpool játékoskerete felfrissítésével mondhatni elkésett Jürgen Klopp és stábja, tekintve, hogy a Vörösök futballistáinak átlagéletkora (27,1) holtversenyben a harmadik legmagasabb a Premier League mezőnyében. A sztárcsapatnak elsősorban a középpályán akadnak gondjai, a legutóbbi mérkőzéseken a poszton bevetett labdarúgók közül Fabinho 29, 32 éves, de a Real Madrid ellen 1-0-ra elvesztett Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőben még a 37 éves James Milner is a kezdő tizenegy tagja volt.

Természetesen akadnak fiatalabb középpályások is a húszéves Harvey Elliott és Fábio Carvalho, illetve a 22 éves Curtis Jones személyében, de a Liverpoolnak mindenféleképpen erősítésre van szüksége e téren. A szurkolók és az edzői stáb kívánságlistájának első helyén a Real Madrid és a Manchester City által is körbeudvarolt szerepelt már hónapok, mondhatni évek óta, és bár a szimpátia kölcsönös, az átigazolás várhatóan nem fog összejönni, mivel a Borussia Dortmund legalább százmillió font körüli összeget vár az angol kiválóságért.

 

A Liverpool pedig még sosem nyúlt ennyire mélyen a zsebébe (a legtöbbet eddig, 86 millió fontot Darwin Núnezre költötte), ráadásul a bajnokságban csupán nyolcadik helyen tanyázó klubnál felismerték, hogy egy játékos nem csinál nyarat, ezúttal nagybevásárlásra van szükségük, így a hosszú ideje áhított Bellingham-transzfer elmarad. Erről maga Jürgen Klopp beszélt a pénteki sajtótájékoztatóján.

– Folyamatosan olyan dolgokról beszélgetünk, amik nem lehetnek a mieink. Nem vagyunk gyerekek. Ha megkérdeznénk egy ötéves gyereket, mit kér karácsonyra, és egy Ferrari lenne a kívánsága, akkor azt válaszolnánk neki, hogy ez nem jó ötlet. Egyrészt túl drága, másrészt úgysem vezethetné. Mi sem igazolhatunk hat játékost a nyáron, főleg nem úgy, ha százmillió fontba kerül mindegyikük. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket, és abból dolgozunk, amink van. Mindent megteszünk, hogy megszerezzük, akit szeretnénk és akire szükségünk van, de vannak pillanatok, amikor egyszerűen el kell fogadnunk, hogy elérhetetlen dolgokra vágyunk. Úgyhogy továbblépünk, és mással próbálkozunk – magyarázta a Liverpool menedzsere.

Az emlegetett más választás pedig a klubhoz közel álló sajtóorgánumok szerint Alexis Mac Allister, Moisés Caicedo (mindkettő Brighton), Nicolo Barella (Internazionale), Conor Gallagher, Mason Mount (mindkettő Chelsea), Ryan Gravenberch (Bayern München), Jesper Lindström (Eintracht Frankfurt), Matheus Nunes (Wolverhampton Wanderers), Joao Palhinha (Fulham), Declan Rice (West Ham United), esetleg Youri Tielemans (Leicester City) lehet.

Borítókép: Jürgen Klopp az Arsenal elleni rangadón (Fotó: AFP/Glyn Kirk)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.