Továbbra is lejtőn a PSG, Lionel Messit megint kifütyülték Párizsban

Már az is kiverte a biztosítékot a Paris Saint-Germain szurkolóinál, hogy a csapatuk két hete kikapott otthon a Rennes-től, ám vasárnap este újabb vereség következett hazai környezetben, most a Lyon nyert 1-0-ra. Az ultrák a mérkőzés előtt megint kifütyülték a hétszeres aranylabdás Lionel Messit.

Magyar Nemzet
2023. 04. 03. 7:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kicsit késve érkezett az Olympique Lyon a párizsi Parc des Princes-be, mert elakadt a busza a forgalomban, ezért tíz perc késéssel kezdődött a mérkőzése a Paris Saint-Germain ellen. Emiatt aztán a hazai szurkolók több időt kaptak arra, hogy ismételjen kinyilvánítsák elégedetlenségüket Lionel Messivel: a meccs előtti bemutatásnál már szokásukhoz híven kifütyülték a hétszeres aranylabdás világbajnok argentint, akit a szerződéshosszabbítása körül kialakult helyzet miatt kezdtek ki a párizsi csapat ultrái. Őket a jelek szerint az sem érdekli, hogy Messi 33 mérkőzésen 18 gólt és 17 gólpasszt tud felmutatni a PSG színeiben eddig a most futó szezonban, ismét kifütyülték a csapatok bemutatásakor.

A Paris Saint-Germain a válogatott meccsek miatti szünet előtt a Rennes-től kapott ki otthon 2-0-ra, így egyértelmű elvárás volt a csapattól a győzelem, ám a házigazdák ismét roppant görcsösen futballoztak. Nemcsak a bokasérüléséből lábadozó hiányzott nagyon, hanem a védelem is megtizedelődött a sérülések miatt, a közepén például kényszerűségből a 17 éves El Chadaille Bitshiabu játszott, aki bizonytalan volt, sok labdát eladott. Az első félidő végén a Lyon tizenegyeshez jutott, ám Lacazette a jobb kapufát találta el a büntetőből, ide kattintva nézhető meg. Az 56. percben aztán egy gyors lyoni akció végén Saël Kumbedi jobbról keresztbe passzolt, és a hosszú oldalon őrizetlenül érkező Bradley Barcola a vetődő Gianluigi Donnarumma mellett a hosszú sarokba helyezett, ez ide kattintva tekinthető meg.

Fotó: Franck Fife / AFP

A maga 20 évével és 212 napjával Bradley Barcola a legfiatalabb labdarúgó, aki az öt európai topbajnokságban tíz gólig jutott 2023-ban; a lyoni támadó hat gólt szerzett, négyet előkészített. A hátralévő időben természetesen a PSG támadott többet, de sem Kylian Mbappénak, sem Lionel Messinek nem sikerült fogást találnia a szervezetten dolgozó lyoni védelmen. A párizsiaknak ez volt az ötödik vereségük a Ligue 1-ben ebben a szezonban, mind 2023-ban szenvedték el, és Christophe Galtier csapata már csak hat ponttal előzi meg a második helyen álló Lens-t és a harmadik Marseille-t is. 

 

A PSG egyébként 2007 óta most először kapott ki egymás után kétszer hazai pályán. A Lyon, amelynek edzője a PSG korábbi főnöke, Laurent Blanc, feljött a kilencedik helyre. A PSG középpályása, Danilo elismerte, hogy a csapat nehéz szakaszba került, amiből ki kell találniuk, mivel a riválisok egyre közelebb kerülnek: – Fel kell ébrednünk. A bajnoki cím egyáltalán nem garantált, még sok meccs van hátra. Rengeteg dolgon kell változtatni, nem csak a mentalitáson, de nem az én dolgom megmondani, hogy min.

A PSG legközelebb a január 2-a óta veretlen Nizzához látogat, majd a második helyezett Lens elleni hazai összecsapás következik.

Borítókép: nem túl népszerű Párizsban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.