A Ferencváros újra egy korábbi ellenfelétől csábítana el futballistát

A magyar bajnok Ferencváros vágya a Bajnokok Ligája csoportköre, és ennek az érdekében szeretné megerősíteni a keretét. Naponta bukkannak fel nevek, a szerb sajtó most Alekszandar Pesicsről ír mint a Fradi kiszemeltjéről, a 31 éves csatár a Crvena zvezda játékosa, aki az ősszel játszott az Európa-liga csoportkörében a Ferencváros elleni két csoportmeccsen.

Magyar Nemzet
2023. 05. 27. 14:09
CSKA Moscow vs Crvena Zvezda : UEFA Europa League
CSKA Moscow vs Crvena Zvezda : UEFA Europa League Fotó: SEFA KARACAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Alig múlik el nap, hogy ne jelenjen meg hír a Ferencváros valamelyik kiszemeltjéről. Mivel a klub nem kommentál átigazolási híreket, nehéz megítélni, hogy mi a pletyka, és mi az, aminek komoly alapja van, az viszont biztos, hogy a magyar bajnok nagyon szeretne bekerülni a Bajnokok Ligája csoportkörébe, és dolgozik a csapat megerősítésén.

Fotó: Andrej Isakovic

Szerb sajtóértesülések szerint a Fradi szeretné megkaparintani a szerb bajnok Crvena zvezda rutinos csatárát, Alekszandar Pesicset, aki ebben a szezonban a kupát is megnyerte a csapatával. Pesics ebben az idényben három Bajnokok Ligája-selejtezőn két gólt és egy gólpasszt, hat Európa-liga-találkozón egy-egy gólt és gólpasszt jegyzett 

(az FTC elleni csoportmeccsen a belgrádiak 4-1-es győzelme alkalmával a második gólt készítette elő), míg a szerb élvonalban 24 mérkőzésen 10-szer volt eredményes öt előkészítés mellett, múlt héten pedig az ő duplájával fordított a Zvezda a Csukaricski elleni Szerb Kupa-döntőn, melyet meg is nyert a csapat. 

A 31 éves csatárt nem túlzás világjárónak minősíteni, hiszen pályafutása során Szerbián kívül játszott Görögországban, Moldovában, Franciaországban, Olaszországban, Szaúd-Arábiában, Dél-Koreában, Izraelben és Törökországban is, és 2016-ban egy alkalommal pályára léphetett a szerb válogatottban is. A szerb sajtó értesülése szerint a labdarúgó kevesebb pénzért is játszana a magyar bajnoknál, mint amennyit most a belgrádiaknál keres.

 

Nem a véletlen műve, hogy a Ferencváros felfigyelt Alekszandar Pesicsre, hiszen az Európa-liga csoportkörében ellenfele volt a szerb bajnok. A Fradi nem először szerződtetett futballistát korábbi riválisától, így került a klubhoz korábban Henry Wingo (Molde), Adama Traoré (Quarabag), és Myenty Abena (Slovan Bratislava) is. Úgy tudni, a tárgyalások zajlanak a Ferencváros és a Crvena zvezda között, ám a két klub még nem állapodott meg egymással.

Borítókép: Alekszandar Pesics rutinos csatár a nemzetközi porondon (Fotó: Sefa Karacan)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.