Djokovics és Nadal hihetetlen sorozata véget ért

A római ATP 1000-es verseny első negyeddöntőjében a húszéves dán Holger Rune legyőzte az első kiemelt, címvédő Novak Djokovicsot. A szerb teniszező nemcsak a tornától, hanem a világelsőségtől is ezzel a vereséggel búcsúzott. Rómában 2005-ben indult sorozat ért véget: azóta idén először rendeznek olyan döntőt, amelyben sem Nadal, sem Djokovics nem lesz érdekelt.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 17:09
DJOKOVIC, Novak; RUNE, Holger
Róma, 2023. május 17. A szerb Novak Djokovic a dán Holger Rune ellen játszik a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének negyeddöntõjében 2023. május 17-én. MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari Fotó: Ettore Ferrari
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világelsőségtől búcsúzó Novak Djokovics számára a negyeddöntő jelentette a végállomást a római mesterversenyen. A szerb klasszis kiesése közel sem volt akkora szenzáció, mint a trónfosztó Carlos Alcaraz hétfői, Marozsán Fábián elleni veresége. Djokovics az Alcarazhoz hasonlóan húszéves Holger Rune ellen szenvedett vereséget, a dán teniszező a tavalyi párizsi ATP 1000-es döntő után másodszor nyert a szerb teniszező ellen.

Holger Rune ( Djokovics )
Holger Rune vetett véget Djokovics és Nadal sorozatának. Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari

Djokovics címvédőként indult idén Rómában, kiesésével pedig egy 2005-ben kezdődött sorozat ért véget. A legutóbbi tizennyolc római tornadöntőben kivétel nélkül érdekelt volt Nadal vagy Djokovics (hat alkalommal egymás ellen vívták a finálét). A spanyol idén el sem indult a versenyen.

Rune az első játszmát viszonylag simán nyerte Djokovics ellen (6:2), a szerb azonban 6:4-gyel egyenlített. A döntő szettben azonban ismét a dán játékos akarata érvényesült, aki néhány hete, a monte-carlói salakpályás mesterversenyen döntőt játszott.

Djokovics kisebb sérülésekkel bajlódik a salakszezonban, de Rafael Nadallal ellentétben legalább tétmeccsekkel hangolhatott a Roland Garrosra. A május 28-án kezdődő párizsi versenyen mindketten 23. Grand Slam-címüket szereznék meg, de a két húszéves, Alcaraz és Rune is mindenképp az esélyesek körébe sorolandó.

A dán viszont még akár trófeával is hangolhat Rómában.

Borítókép: Novak Djokovics számára Rómában a negyeddöntő jelentette a végállomást (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.