Ennek nem lesz jó vége – Marco Rossi alapembere megint megsérült

Megint megsérült Schäfer András, aki biztosan kihagyja a Bundesliga-idényből hátra lévő két fordulót, erről klubja, az Union Berlin a hivatalos honlapján számolt be. Marco Rossi számára sem jó hír ez, hiszen a magyar labdarúgó-válogatott egy hónap múlva fontos tétmeccset játszik Montenegró ellen idegenben – meglehet, hogy Schäfer nélkül.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 16:50
null
Wolverhampton 20220614 Labdarúgás 2022 Nemzetek Ligája NL Anglia Magyarország válogatott mérkőzés Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport csapat öröm Schafer András Szalai Ádám Gazdag Dániel Loic Nego Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bundesligában jelenleg a negyedik helyen álló, és a bronzéremért harcoló Union Berlin nem részletezte , hogy pontosan miben sérült meg csupán annyit közölt, hogy lábsérülés miatt biztosan kihagyja az idény utolsó két meccsét, a Hoffenheim és a Werder Bremen elleni bajnokit. Ez szövetségi kapitányt sem teheti boldoggá, hiszen június 17-én Montenegróban játszik a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőt, amelyen így kétséges a 24 éves középpályás szereplése.

1. FC Union Berlin - SC Freiburg
Schäfer András megint megsérült, talán Marco Rossi sem számíthat rá. Fotó: Europress/AFP/Andreas Gora

Sajnos nem szívderítő az sem, hogy az Union Berlin cikke – szigorúan tényszerűen – felemlegette, hogy november elején megsérült Schäfer lába, január végén mindössze két mérkőzés erejéig visszatért, majd április végéig újra nem volt bevethető. Most mindössze három meccs után újra kidőlt a sorból.

Schäfer ebben az idényben 16 bajnokin lépett pályára a Bundesligában, de amióta tavaly januárban Dunaszerdahelyről Berlinbe igazolt, gyakorlatilag folyamatosan sérülések akadályozzák meg abban, hogy huzamosabb ideig bizonyítson.

Berlini ideje csaknem a felében sérült volt Schäfer

Szomorú számok mutatják, a 22-szeres válogatott játékos, Marco Rossi egyik felfedezettje pechsorozatát. Schäfer eddig összesen 32 meccsen lépett pályára az Unionban, és a Transfermarkt kimutatása szerint közel ugyanennyi, 26 mérkőzésen nem volt bevethető sérülés vagy betegség miatt. Napokban kifejezve is látványos, milyen sokat hagyott ki: a 2022. január 21-i érkezése óta 481 nap telt el, s ebből 211-et sérülten töltött.

– Egészen elképesztő volt, már a meccs előtti névsorolvasásnál szinte felrobbant az aréna, egyszerűen hihetetlen volt, hogy ennyire szeretnek, és hogy ennyire várták a visszatérésem. Talán még egy-két könnycseppet is ejtettem – nyilatkozta Schäfer a legutóbbi visszatérése után, hogy Berlinben mennyire türelmesek vele. Csak bízhatunk benne, hogy ez így is marad.

Borítókép: Schäfer András megint kidőlt a sorból (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.