Lőw Zsolt elárulta, mi a beceneve a Bayern München öltözőjében

Portrésorozatban mutatja be a Bayern München a hivatalos oldalán Thomas Tuchel vezetőedző segítőit, így került a középpontba Lőw Zsolt. A magyar edző elárulta, hogy az első naptól kezdve otthon érzi magát Münchenben, Tuchellel immáron nemcsak munkakapcsolatot, hanem barátságot ápol, és azt is, hogy külföldön nem ugyanaz a beceneve, mint itthon. Lőw nem Cica, hanem Jogi.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 15:29
firo : 04/30/2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, 30th matchday FC Bayern Munich - Hertha BSC Berlin
firo : 04/30/2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, Fotó: MARCEL ENGELBRECHT
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Bayern München oldalán megjelent írás a legfontosabb alapadatokkal kezdi a 44 éves Lőw Zsolt bemutatását: Budapesten született, korábbi magyar válogatott játékosként Németországban töltötte pályafutása jelentős részét, 47 Bundesliga és 100 Bundesliga II meccsen lépett pályára a Cottbus, a Rostock, a Hoffenheim és a Mainz színeiben. Utóbbi csapatban volt az edzőként még kezdőnek számító Thomas Tuchel játékosa is, akivel immáron 14 éve ismerik egymást.

firo : 01.04.2023, football, soccer, 1st league, 1st Bundesliga, season 2022/2023, 26th matchday FC Bayern Munich - Borussia Dortmund
Lőw Zsolt barátként fogadhatja Thomas Tuchel kézfogását a Bayern München színeiben is. Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

– Már akkor működött a kémia közöttünk, amikor 2009-ben a Mainz játékosa voltam, ugyanazon a hullámhosszon voltunk – idézi a cikk Lőw Zsoltot, akinek az útjai egy ideig különváltak Tuchelétől, Salzburgban Adi Hütter, Lipcsében Ralf Rangnick és Ralph Hasenhüttl vezetőedzők munkáját segítette, de közben mindvégig kapcsolatban maradt Tuchellel, akinek a stábjához az első adandó alkalommal csatlakozott. Ez 2018-ban történt, amikor a Paris Saint-Germain irányítását vették át.

– Párizstól kezdve folyamatosan szoros munkakapcsolatban vagyunk – árulta el Lőw. – Nagyra értékelem, ahogy bevon engem a munkába, legyen szó az edzés- vagy meccstervről, az edzésvezetésről vagy a taktikáról. Sok döntést együtt hozunk meg, mint egy csapat.

Korábban a PSG-nél és a Chelsea-nél sikeres időszakot töltöttek el együtt, az angol klubbal a Bajnokok Ligáját is megnyerték 2021-ben. De a futballnak ezen a szinten vannak árnyoldalai is. – Thomasszal több mint 300 napot töltünk együtt egy évben, többet látjuk egymást, mint a családunkat. A munkakapcsolat barátsággá fejlődött köztünk – fogalmazott Lőw.

Lőw Zsolt meglepő becenevet kapott

Kiderült egy érdekesség is a magyar edzőről a cikkben. A játékosok azon a becenevén szólítják, ami Magyarországon nem annyira ismert. Itthon Lőw Zsolt elterjedt beceneve a Cica, külföldön, a világ legnagyobb klubjainál azonban csak úgy szólítják, hogy Jogi. Ez bizony a német válogatottal 2014-ben világbajnok Joachim Löw közismert beceneve, és mivel a vezetéknevük nagyon hasonló, utána nevezték el így.

– Amikor 2002-ben a Cottbusba igazoltam, egyszerűen senki sem tudta kiejteni a keresztnevemet, a Zsoltot, így elneveztek a német válogatott későbbi szövetségi kapitánya után – fedte fel Lőw. – Azóta az összes klubomnál mindenki így hívott.

Tehát vagy éppen N’Golo Kanté is így ismeri Lőw Zsoltot a korábbi csapatai sztárjai közül, és ma már Joshua Kimmich és is tudja, ki a magyar Jogi.

Borítókép: Lőw Zsolt fontos tagja a Bayern München szakmai stábjának (Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.