Szijjártó bejelentette: Budapestre költözhet az egyik legnagyobb nemzetközi sportszövetség központja

Budapestre költözik a Nemzetközi Úszószövetség központja a svájci Lausanne-ból, amennyiben az erről szóló megállapodást a szervezet kongresszusa is jóváhagyja – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken.

Munkatársunktól
Forrás: MTI, Facebook2023. 05. 26. 11:20
null
Fotó: BORSOS MATYAS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető arról számolt be, hogy megállapodást írtak alá Huszain al-Muszallammal, a Nemzetközi Úszószövetség elnökével a szervezet székházának Budapestre költözéséről, az elnökség erre vonatkozó egyhangú döntését pedig majd a kongresszus véglegesítheti. 

 

Aláhúzta: Magyarország a világ úszósportjában kiemelt szerepet játszik, nemcsak azért, mert magyar versenyzők rendszeresen nyernek aranyérmeket a világbajnokságokon és olimpiákon, hanem azért is, mert a Nemzetközi Úszószövetség 1908-as létrehozásakor hazánk a nyolc alapító tag között volt. 

Szijjártó Péter rámutatott, hogy Magyarországon két nemzetközi sportszövetségnek van központja egyelőre, emellett tíz, ENSZ-hez kötődő szervezet is működik itt, és mindannyian elégedettek a körülményekkel. 

 

Természetesen hatalmas elismerés lesz Magyarország számára, ha a Nemzetközi Úszószövetség globális központja ide költözik Budapestre. Kifejezett célja a szervezet vezetőinek, hogy majd a világ úszósportját irányító központban a munkatársak legalább fele magyar legyen

– mondta. 

– Nyilvánvalóan az ő ideköltözésük a sportturizmust rendkívüli mértékben fel fogja lendíteni, és még inkább megnöveli Magyarország amúgy sem kicsi szerepét a világ úszó- és vízilabda sportjában –  tette hozzá.

Borítókép:  Szijjártó Péter és Huszain al-Muszallam, a Nemzetközi Úszószövetség elnöke aláírják a megállapodást. (Forrás: Facebook.com/szijjarto.peter.official)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.