Szoboszlai rejtélyes nyilatkozata nem nyugtatta meg a lipcseieket

A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya vasárnap a Werder Bremen ellen győztes gólt szerzett klubja, az RB Leipzig színeiben, és közelebb került csapatával a Bajnokok Ligája-indulást garantáló első négy helyhez. Két fordulóval a zárás előtt a Lipcse a harmadik a német első osztályban. Ám nem biztos, hogy a következő szezonban Szoboszlai marad Lipcsében, erről maga az érintett nyilatkozott sokatmondóan.

Magyar Nemzet
2023. 05. 15. 7:20
SZOBOSZLAI Dominik
Freiburg, 2023. május 3. Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig játékosa, miután berúgta csapata harmadik gólját a Freiburg ellen a labdarúgó Német Kupa freiburgi elõdöntõjében 2023. május 2-án. MTI/EPA/Ronald Wittek Fotó: Ronald Wittek/MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Időről időre szerepel neve a nemzetközi átigazolásokról szóló cikkekben. A magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitányát korábban a Milan csábította nagy erőkkel, a legújabb kérő a Premier League harmadik helyén álló Newcastle United. A hír a múlt héten söpört végig a sajtón, maga az érintett nem kommentálta az értesüléseket. A Leipzig–Werder Bremen német bajnoki mérkőzés után azonban Szoboszlai reagált az esetleges távozását érintő hírekre

– Három meccsig még biztos, hogy az RB Leipziget erősítem. Szeretnék a Bajnokok Ligájában játszani, és szeretném megnyerni a második kupámat a csapattal. Meglátjuk, mi lesz a nyár után – idézte a német Tag24 a Werder Bremen elleni találkozón győztes gólt szerző Szoboszlai Dominikot.

A magyar válogatott csapatkapitánya reagált egy újságírói megjegyzésre is, miszerint biztosan maradna Lipcsében. – Én ilyet nem mondtam – közölte a 22 éves labdarúgó.

Szoboszlai válasza után akár azt is hihetnénk, hogy a válogatott futballista előkészíti a távozását a klubjától. Amennyiben a Newcastle Bajnokok Ligája-indulást érő helyen végez, könnyen lehet, hogy felveszi a kapcsolatot Szoboszlai menedzsmentjével. Még az is lehet, hogy tapogatózó megbeszélések már történtek a két fél között. Mindenesetre Szoboszlai sorsa minden bizonnyal a nyár után dől el, a középpályást 2026-ig köti szerződés a jelenlegi klubjához.

Borítókép: Szoboszlai Dominik idén még biztosan lejátszik három meccset a német bajnokságban (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.