Dulakodással ért véget Kalmár klubkarrierjének legfontosabb meccse + videó

Két gólpasszt is kiosztott Kalmár Zsolt, de ez sem volt elég a csapata, a DAC győzelméhez a Slovan ellen. A vendég pozsonyiak 3-2-re nyertek a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság rájátszásának nyolcadik fordulójában, ezzel hatalmas lépést tettek a címvédés felé.

Magyar Nemzet
2023. 05. 07. 20:08
KALMÁR Zsolt DAC Dunaszerdahely
Dunaszerdahely, 2023. május 7. Vernon De Marco, a Slovan Bratislava (b) és Kalmár Zsolt, a dunaszerdahelyi csapat játékosa a szlovák labdarúgó bajnokságban, a DAC - Slovan Bratislava mérkõzésen a dunaszerdahelyi Mol Arénában 2023. május 7-én. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Néhány héttel ezelőtt még hatpontos előnnyel vezette a DAC a Fortuna Ligát, és magabiztosan masírozott első bajnoki címe felé. Egy-két megingás okán aztán a Dunaszerdahely előnye nemhogy elolvadt, hanem csakhamar kétpontos hátrány lett belőle a címvédő Slovannal szemben.

DAC Dunaszerdahely Kalmár
Kalmár Zsoltot és társait népes szurkolótábor várta   Fotó: MTI/Illyés Tibor

Három fordulóval a bajnokság lezárulta előtt, vasárnap éppen e két együttes összecsapása volt a terítéken. Kalmár Zsolt élete mérkőzésére készült.

– Tudjuk, hogy mit nyerhetünk ezzel a meccsel. Tudjuk, hogy a közönség és a klub mit tud nyerni ezzel a meccsel. Mindenki a vérét fogja adni a pályán. Úgy megyünk ki, hogy győzzünk és folytassuk azt a szezont, amit elkezdtünk – mondta eltökélten a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya. – Nekem sokat jelentene a bajnoki cím, mert csapatkapitányként még nem nyertem trófeát, ideje most már ezt pótolni. Itt vagyok már hat éve, a szívemhez nőtt a DAC. Ha veszítünk, akkor vége van. Viszont ha megnyernénk a bajnokságot, az mindenkinek történelmi siker lenne. Mindenkinek meg akarjuk adni azt a boldogságot, amit csütörtökön a Nápolytól láttunk.

A szurkolók is kitettek magukért, telt ház várta a főszereplőket, betöltötte a Mol Arénát az énekszó:

 

Kalmár két gólpassza sem volt elég a győzelemhez

Az első négy percben nem repeshettek az örömtől a hazai drukkerek, mert a DAC egy pillanatra sem tudott kimozdulni a saját térfeléről. Az első támadásuknak viszont azonnal gól lett a gyümölcse: Kalmár a vendégek füstbombáinak takarásában az alapvonaltól középre tette a labdát, amelyet aztán Nikola Krsztovics a léc alá vágott. (1-0)

A 11. percben máris egyenlített a Slovan, de kézről pattant a gólszerző Malik Aboubakari elé a labda, így érvénytelenítették a találatot. Végül csak közvetlenül a fordulás előtt módosult 1-1-re az állás Lucas Levotnak köszönhetően.

A második félidő elején Kalmár szabadrúgása okozott veszélyt a pozsonyiak kapuja előtt, majd újabb hatalmas DAC-helyzet maradt ki, és hosszas videózás után egy tizenegyest sem ítéltek meg a hazaiaknak. A pozsonyi csapat is tömérdek ziccert elpuskázott, mígnem Giorgi Chakvetadze szögletét követően Andre Green közelről a kapuba talált 72. percben. (1-2)

Ezután a DAC-on volt a sor, hogy egyenlítsen, amit meg is tett a 80. percben. Kalmár kiosztott még egy gólpasszt, a magyar válogatott középpályásának szöglete után Ammar Ramadan fejelt a bal felsőbe. (2-2)

Nagy volt a tét, nagy volt a feszültség is, és a mérkőzés végére elszabadultak az indulatok. A hosszabbításban tizenegyeshez jutott a Slovan, de még az elvégzése előtt kakaskodni kezdtek egymással a játékosok, majd az értékesített büntető után a kispadon ülők is bekapcsolódtak a verekedésbe, a futballistákat pedig a biztonsági személyzetnek kellett visszafognia.

A győztes gólt szerző Vladimír Weisst kiállították (előbb mezlevételért, majd a hazai szurkolók hergeléséért kapott egy-egy sárgát), de aligha bánja, mivel 3-2-re nyert a címvédő Slovan, és az idény vége előtt két fordulóval öt pontra növelte az előnyét a tabellán a Dunaszerdahellyel szemben.

Fortuna Liga, rájátszás, 8. forduló:
DAC–Slovan Bratislava 2-3 (1-1)
gólszerzők: Krstovic (5.), Ramadan (80), ill. Lovat (42.), Green (72.), Weiss (95., – 11-esből)
kiállítva: Weiss (90+5., Slovan)

Borítókép: A két csapatkapitány, Vernon De Marco és Kalmár Zsolt (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.