Úgy söpörték el a biztonságiakat, mintha ott sem lettek volna + videó

Törökországban Izmitben és Corumban is nagy bulit csaptak a szurkolók, megünnepelve a feljutást a másodosztályba. A török futball népszerűségét elképesztő videók mutatják meg.

2023. 05. 17. 12:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a Galatasaray kedden idegenben 2-0-ra verte az Istanbulsport, és újabb nagy lépést tett a bajnoki cím felé. A listavezetőnek még négy meccse van hátra, a második Fenerbahcének öt. csapata csütörtökön fogadja a Trabzonsport, de ha nyer, akkor is öt ponttal lesz lemaradva a Galatától.

De ezúttal a török harmadosztályról ejtünk szót, a 2. Ligáról. (Törökországban a Szuperliga, az 1. Liga és a 2. Liga jelenti az első három osztályt.) Kedden ugyanis az utolsó előtti fordulóban a 2. Liga mindkét csoportjában eldőlt a bajnoki cím: a Kocaelispor hazai pályán a Kastamonuspor 2-1-es legyőzésével ünnepelhette meg a feljutást, a Corum FK pedig ugyancsak otthon nyert 2-1-re az Isparta 32 Spor ellen.

A Kocaelispor a 360 ezer fős lakosságú, Isztambultól 100 kilométere fekvő Izmit város csapata, Corumban 270 ezren laknak az ország közepén. A  stadionjaik 35 ezer és 15 ezer fős befogadóképességűek, és mindkét csapat  szurkolótábora hatalmas ünnepet csapott annak örömére, hogy feljutottak a másodosztályba.

Ezen a felvételen a török harmadosztály bajnoki címét ünneplik a Kocaelispor szurkolói:

Azt azért nem értjük, a biztonságaik hogyan gondolták, hogy megállítják a pályára rohanó tömeget. De azért megpróbálták.

Corumban így kezdődött és így végződött a mérkőzés. Tegyük még egyszer hozzá, hogy a harmadik vonalban:

Borítókép: Ünnepel a Kocaelispor szurkolótábora (Forrás: Twitter/Hamza Sayir)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.