Vas Blanka megmentette a teljes főmezőnyt + videó

A holland Charlotte Kool győzelmével zárult a női Vuelta keddi versenynapja. A mezőny egyetlen magyar kerekese, Vas Blanka (SD Worx) a negyedik helyen ért célba az egyhetes spanyol kerékpáros-körverseny második szakaszán.

Magyar Nemzet
2023. 05. 02. 17:37
Vas Blanka SD Worx
Fotó: Twitter/Team SD Worx
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vas Blanka új feladatot kapott csapatától, az SD Worxtől. A magyar kerékpáros volt a holland sor sprintere a női Vuelta második, keddi szakaszán.

Vas a tavalyi Girón csapattársának vezette fel a hajrákat, most viszont ő igyekezett a lehető legjobb pozícióban zárni. A magyar kerékpáros kiválóan helyezkedett, a szakasz utolsó kilométerén az egyik esélyes, Charlotte Kool (DSM) mögött haladt.

Az amerikai Chloe Dygert (Canyon SRAM) hosszú hajrával lepte meg a mezőnyt, csak Kool és a második helyével az összetettben élre álló Marianne Vos (Jumbo–Visma) előzte meg.

Ők hárman alaposan otthagyták a többieket, kis híján annyira megszakadt a sor, hogy a többiek külön időt kaptak.

Vas Blanka volt az, aki megmentette ettől a főmezőnyt. A magyar kerékpáros a kiváló negyedik helyen zárta a sprintet, s áthidalta az első hármas és a többiek közötti űrt, így a 89 fős élcsoportból mindenki a győztessel azonos időt kapott.

Vas az összetettben négy pozíciót javított, a tizenhetedik helyre jött fel, hátrány húsz másodperc a piros trikós Vos mögött. A szakaszon elért negyedik hely után pedig valószínűsíthető, hogy Vas szerdán is az SD Worx sprintere lesz.

Borítókép: Vas Blanka kiemelt szerepet kapott a csapatától (Fotó: Twitter/Team SD Worx)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.