A Ferencváros újabb, topligát megjárt futballistával erősített

Újabb labdarúgó érkezését jelentette be a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencváros. A szerb támadó, Alekszandar Pesics a Crvena zvezdától érkezik, az előző idényben az Európa-ligában gólpasszt adott az FTC ellen.

Magyar Nemzet
2023. 06. 16. 13:38
Alekszandar Pesics Ferencváros
Fotó: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási kerete van a Ferencvárosnak. A magyar bajnokcsapat néhány válogatott játékosát ugyan nélkülözi, de így is harminckét labdarúgóval készül Ausztriában az új idényre. Hamarosan csatlakozhat hozzájuk Alekszandar Pesics, akinek az érkezését pénteken jelentette be az FTC.

A harmincegy éves, egyszeres szerb válogatott középcsatár a tavalyi idényt a Crvena zvezdában töltötte, minden sorozatot figyelembe véve tizenhat góllal és tíz gólpasszal zárta a 2022/23-as szezont, amelyben a Ferencváros ellen is játszott, a budapesti Európa-liga-csoportmeccsen gólpasszt jegyzett a zöld-fehérek ellen.

Pesics igazi vándormadár, a Fradi már a tizenharmadik klubja pályafutása során, s Magyarország a kilencedik ország, amelyben légióskodik majd. A sor elejére kívánkozik, hogy Pesics szerepelt a francia (Toulouse) és az olasz (Atalanta) élvonalban is, igaz, meghatározó szerepet csak az előbbiben játszott.

A Ferencváros korábban már Ibrahim Cissé, Tosin Kehinde, Cebrail Makreckis, Varga Barnabás és Halmai Ádám nyári érkezését is bejelentette.

Borítókép: Pesics is csatlakozott a magyar bajnokhoz (Fotó: Fradi.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.