Dani Alves az áldozattól nem, csak egy embertől kérne bocsánatot

Dani Alves januári letartóztatása óta először adott interjút. A brazil futballista elmondta a maga verzióját az ominózus éjszakáról, majd arról is beszélt, megbocsátott annak a nőnek, aki nemi erőszakkal vádolta meg. Alvesnek a jövő héten újabb meghallgatása lesz.

Magyar Nemzet
2023. 06. 21. 16:14
Dani Alves
SP - Sao Paulo - 01/20/2023 - DANIEL ALVES, ARCHIVE - File photo of player Daniel Alves. The Brazilian is investigated for harassment and was arrested after giving testimony this Friday morning (20) at a police station in Barcelona, Spain. Daniel Alves left the police station arrested in a police car and taken to a penitentiary center. Photo: Marcello Zambrana/AGIF (Photo by Marcello Zambrana / AGIF / AGIF via AFP) Fotó: AGIF via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dani Alves januárban került börtönbe, miután egy fiatal nő azzal gyanúsította meg, hogy decemberben egy barcelonai szórakozóhelyen megerőszakolta őt. A hétfői meghallgatására készülő futballista azóta senkinek nem nyilatkozott, most azonban a La Vanguardiával kivételt tett. – Azért döntöttem úgy, hogy a börtönbe kerülésem óta először interjút adok, mert szeretném elmondani az embereknek, hogy mit gondolok, megtudják, én mit éltem át abban a bizonyos mosdóban. Mostanáig egy nagyon ijesztő, horrorisztikus történet élt a köztudatban, de ennek a sztorinak nincs valóságalapja. Csak ő és én tudjuk, hogy mi történt akkor.

Croatia v Brazil - Fifa World Cup Qatar 2022 Neymar, Dani Alves
Alves (jobbra) aligha számított rá, hogy a vb-ről való kiesésnél nagyobb problémái is lesznek. Fotó: AFP/Brazil Photo Press/William Volcov

Az interjúban a negyvenéves játékos az ominózus éjszaka történéseit is felidézte. Alves beszámolója meglehetősen eltér az áldozatáétól.

– Némi időn keresztül egymáshoz simulva táncoltunk. Nem csókolóztunk, nem történt semmi ilyesmi, de egyértelmű jelei voltak annak, hogy vonzódunk egymáshoz – magyarázta a Barcelona korábbi labdarúgója, aki az áldozatának azon vádjait is tagadja, hogy a földre lökte és megütötte volna őt, hozzátéve, hogy a nő sérülései akkor keletkezhettek, amikor letérdelt előtte. – Semmi sem igaz ebből. Soha nem mondta, hogy álljak le, és nem adta jelét annak, hogy távozni szeretne. Az ajtó egyébként sem volt bezárva, szóval távozhatott volna, már csak azért is, mert én szinte végig a vécén ültem.

 

Alvesnek tiszta a lelkiismerete

Alves elmondása szerint – attól eltekintve, hogy a megcsalás miatt szégyellte magát – nyugodtan távozott a szórakozóhelyről.

– Láttam a felvételeken, hogy a közelben sírt, amikor én távoztam. De én ezt nem vettem észre, egyébként megálltam volna, hogy megkérdezzem, mi történt vele. És ha valaki szólt volna, hogy egy fiatal nő szexuális zaklatással vádol, akkor nem haza, hanem a rendőrségre mentem volna, hogy tisztázzam, mi történt – állítja a brazil játékos. 

– Azóta nem volt egy olyan éjszakám sem, amikor ne békésen aludtam volna, mert az én lelkiismeretem tiszta. Nem tudom, hogy rá igaz-e ez, és nyugodtan alszik-e, de megbocsátok neki.

Alves arra is magyarázatot adott, miért vallotta először azt, hogy soha nem találkozott az áldozattal.

– Azért hazudtam, mert féltem, hogy elveszítem a feleségemet, Joanát. Próbáltam mindent megtenni annak érdekében, hogy megmentsem a házasságunkat – fejtegette Dani Alves. – Ő az egyetlen ember, akinek bocsánatkéréssel tartozom. A nő, akit nyolc évvel ezelőtt vettem el, aki még mindig a feleségem, és remélem, hogy életem végéig a társam lesz. Személyesen már bocsánatot kértem tőle, de a nyilvánosság előtt is meg kell tennem ezt, mert az ügy a nyilvánosság előtt zajlik. Nagyon nehéz napokat élt át, és köszönettel tartozom neki mindazért, amit értem tett. Nincs könnyű helyzetben. Szeretem őt, és a rácsok mögött sokat gondolkoztam a házasságunkról. 

Teljesen biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam, amikor feleségül kértem. Ő valószínűleg hibát követett el azzal, hogy engem választott.

Amennyiben a szexuális zaklatás gyanúja beigazolódik, Alves négytől tizenkét évig terjedő börtönbüntetést kaphat.

Borítókép: Dani Alves (Fotó: AFP/AGIF/Marcello Zambrana)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.