Fucsovics Márton nagy bravúrja, földöntúli ütésekkel

Szenzációsan szerepel Stuttgartban a legmagasabban rangsorolt magyar férfiteniszező. Fucsovics Márton a világranglistán nyolcadik helyen álló Taylor Fritz ellen is nyert a németországi füves pályás versenyen, így elődöntőt vívhat, amelyben Frances Tiafoe lesz az ellenfele.

Magyar Nemzet
2023. 06. 16. 16:04
FUCSOVICS Márton; DJOKOVIC, Novak
Párizs, 2023. május 31. Fucsovics Márton az öltözõbe indul, miután kikapott a szerb Novak Djokovictól a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2023. május 31-én. MTI/EPA/Teresa Suárez Fotó: MTI/EPA/Teresa Suárez
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már az első forduló sem volt egyszerű. A selejtezőből főtáblára jutott a korábbi wimbledoni elődöntős, Denis Shapovalov ellen kezdett Stuttgartban. A magyar játékos a kanadai riválist, majd a Fucsovicsnál szintén jelenleg magasabban jegyzett kínai Vu Ji-ping ellen is három játszmában nyert a füves pályás ATP 250-es versenyen. A negyeddöntőben, a második kiemelt Taylor Fritz ellen Fucsovics szintet lépett: a világranglista nyolcadik helyezettje ellen játszmát sem veszített a magyar éljátékos.

FUCSOVICS Márton
Fucsovics Márton két év után vert ismét top 10-es ellenfelet (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

Fucsovics őrületbe kergette amerikai ellenfelét, védekezésből is szenzációs ütéseket mutatott be, és végigvitte az első játszmán a korán megszerzett brékelőnyt (6:4).

A magyar teniszező azt is megmutatta, hogy támadásban sem utolsó, erre a röptére a nemzetközi tudósítók is nehezen találták a szavakat.

A második szettben is egy brék döntött, ezúttal Fucsovics nem kezdésként, hanem a hajrában vette el Fritz adogatását, s 7:5-ös játszmával lezárta a meccset.

Fucsovics az elődöntőben szintén amerikai ellenfél, a harmadik kiemelt Frances Tiafoe ellen játszik.

A magyar teniszező 2021 márciusában, Rotterdamban jutott legutóbb elődöntőbe ATP-tornán, és szintén abban az évben, a wimbledoni nyolcaddöntőben nyert legutóbb top 10-es ellenfél (Andrej Rubljov) ellen.

S Tiafoe sem lehet nyugodt: Fucsovics Márton eddig mindhárom elődöntőjét megnyerte ATP-versenyen...

Borítókép: Fucsovics Mártonnak jár a taps 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.