Kínos baki a díjátadón, szétesett a trófea

A Roland Garros női egyes döntője 2020 és 2022 után idén is Iga Swiatek győzelmével ért véget. A lengyel játékos olyan lelkesen ünnepelte a sikerét, hogy szétesett a trófeája.

Magyar Nemzet
2023. 06. 10. 19:09
Iga Swiatek Roland Garros
Párizs, 2023. június 10. A lengyel Iga Swiatek a trófeával ünnepel, miután legyõzte a cseh Karolina Muchovát a francia nemzetközi teniszbajnokság nõi egyesének döntõjében a párizsi Roland Garros Stadionban 2023. június 10-én. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Iga Swiatek a negyedik Grand Slam-döntőjét is megnyerte. A lengyel játékosnak először kellett három szettet játszania GS-fináléban, a cseh Karolína Muchová alaposan megszorongatta a Roland Garros idei döntőjében.

– Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, Muchová nagyszerűen variálta a játékot. Remélem, hogy még sok döntőt vívunk egymás ellen – fogalmazott a győztes Swiatek. – Ez a kedvenc helyszínem a versenynaptárban, és nem az eredmények miatt, ma és az elődöntőben is hihetetlenül hangosak voltak a szurkolók.

Swiatek a meccs lezárásakor küzdött a könnyeivel, Muchová a beszéde alatt, főleg amikor a stábjához beszélt.

– Amikor rátok nézek, úgy érzem, én vagyok a győztes – mondta a cseh teniszező, aki három év szünet után idén kezdett újra edzőjével, Emil Miskével dolgozni. Úgy tűnik, jól döntöttek az újrakezdéssel.

Swiatek harmadszor szerezte meg a Roland Garros győztesének járó trófeát, de az ünneplésbe ezúttal baki csúszott.

Borítókép: Iga Swiatek és a Roland Garros-trófea közös történetébe érdekes epizód került (Fotó: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.