Milák Kristóf szeptemberig nem akar vizet látni

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Milák Kristóf egy hete jelentette be, hogy nem indul a júliusi vizes világbajnokságon. Az úszó erőnléti edzéseit irányító Zala György további részleteket árult el a döntés hátteréről.

Magyar Nemzet
2023. 06. 28. 11:51
Milák Kristóf
Debrecen, 2022. április 22. Milák Kristóf az 50 méteres férfi pillangóúszás döntõjében a Debreceni Sportuszodában 2022. április 22-én. MTI/Kovács Anikó Fotó: Kovács Anikó
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a múlt héten nehéz szívvel tudatta a nagyérdeművel, hogy nem vesz részt a július második felében esedékes fukuokai világbajnokságon. A sikerhalmozó úszó arra hivatkozott, hogy fizikálisan és mentálisan sem áll készen arra, hogy a világ legjobbjaival vetélkedjen, ezért a következő időszakot inkább pihenéssel tölti, hogy szeptembertől újult erővel vethesse magát a medencébe. Azóta a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke, Wladár Sándor és Milák egyik edzője, Virth Balázs is a támogatásáról biztosította az olimpiai, világ- és Európa-bajnok klasszist. 

Milák Kristóf és Zala György folytatja a közös munkát
Milák Kristóf (balra) és Zala György folytatja a közös munkát. Fotó: MTI/Kovács Anikó

Most pedig a Bors felkérésére Zala György is megszólalt, és elárulta, neki a kaposvári magyar bajnokság után tűnt fel, hogy valami nincs rendben Milák Kristóffal, amikor a Honvéd úszói születésnapját ünnepelték.

– Senki sem kérdezte őt az okokról, de ma már egyértelmű, a monoton tréningezés felőrölte őt. Fizikailag semmi gondja, viszont fejben már nem tudta elviselni az állandó, monoton tréningeket. Kristóf lelkileg mélypontra került – fedte fel az olimpiai bronzérmes kenus, akit nem lepett meg, hogy Milák felkérte edzőjének. 

– Elmondta, hogy kihagyja a világbajnokságot, szeptemberig nem akar vizet látni, viszont az erőnléti tréningeket folytatni szeretné.

Így a nyár folyamán a világcsúcstartó úszó Zala kezei alatt folytatja a munkát, szeptembertől pedig ismét Virth Balázs vezeti az uszodai edzéseit.

– Bejelentkezett hozzám, és örömmel fogadtam őt. Hamarosan a hódmezővásárhelyi edzőtáborba teszem át a székhelyemet, onnan fogom küldeni neki a gyakorlatokat – tette hozzá Zala.

Borítókép: Milák Kristóf az 50 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a Debreceni Sportuszodában, 2022. április 22-én (Fotó: MTI/Kovács Anikó)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.