Nyolcezer méter fölött, oxigénpalack nélkül támad csúcsot a magyar hegymászó + képek

Varga Csaba a csúcsra érve szeretne megemlékezni a Magyar Kárpát Egyesület százötvenedik éve tartó fennállásáról.

Magyar Nemzet
Forrás: Hazajáró2023. 06. 27. 16:43
Varga Csaba, hegymászó
Forrás: Hazajáró/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Varga Csaba célja, hogy pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül megmássza a pakisztáni Himalája hegycsoportban fekvő hegycsúcsot, majd jóval nyolcezer méter fölött meglobogtasson egy Nagyvárad feliratú magyar zászlót, hogy megemlékezzen az idén 150 éves Magyarországi Kárpát Egyesületről, amelynek tagja is.

Varga Csaba a ma élő legtöbb 8000 méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig öt nyolcezer méternél magasabb hegycsúcsot mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül.

A nagyváradi hegymászó, egyben építész jelenleg az alaptáborban készül, valamikor a hét második felében indulhat el a Nanga Prabat csúcsának irányába.

Legutóbb Suhajda Szilárd vállalkozott oxigénpalackok és egyéb más segítség nélkül ilyen magasban csúcsra törni. A csúcstámadásra május 24-én indult el, tervei szerint hogy 3-4 órán belül elérte volna a 8848 méteres pontot, ám ez végül nem sikerült neki, így életét vesztette a világ legmagasabb pontjának közelében.

Borítókép: Varga Csaba ( Forrás: Hazajáró/Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.