A Fifty-Fifty ezúttal is legyőzhetetlen volt a Kékszalagon

Az 55. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjat csütörtökön rekordidővel megnyerő MLS Raiffeisen Fifty-Fifty győzött az Audi Speed Challenge-en is. A Fifty-Fifty negyedik alkalommal nyerte meg Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyét.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 07. 07. 18:33
null
Balatonfüred 20230706 Vitorlázás Balaton 55. Kékszalag Foto: Szabó Miklós Nemzeti Sport MLS Raiffeisen 5050 Fifty-fifty Fotó: Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kékszalag fesztivál keretében Balatonfüreden rendezték meg pénteken a gyorsasági versenyt, amelyen a korábbi évekhez hasonlóan a Kékszalag leggyorsabb katamaránjai vettek részt. A szervezők tájékoztatása szerint az MLS Raiffeisen Fifty-Fifty katamaráncsapata mögött a második helyet a Nanushka-Forestay, a harmadikat pedig a Prospex-Delta szerezte meg. A Nanushka-Forestay a pálya teljesítése után felborult, emiatt rövidítették a versenyt. A katamaránt később felállították és az árbóca is egyben maradt.

Fotó: Kékszalag.reblog.hu

A látványos pályaversenyt az érdeklődők lényegében testközelben nézhették végig, mivel a verseny a füredi móló előtti vízterületen zajlott. Közben a Kékszalag Raiffeisen Nagydíj 515 indulójából pénteken fél öt után pár perccel befutott az utolsó még versenyben lévő hajó, a Soleil, amely több mint 31 óra elteltével ért célba. Ott a regattát csütörtökön 5 óra 3 perc 56 másodperces eredménnyel megnyerő MLS Raiffiesen Fifty-Fifty legénysége várta a Soleil csapatát.

 

A kétárbócos magyar fejlesztésű Fifty-Fifty a saját maga által tavaly felállított 7 óra 13 perc 21 másodperces pályacsúcsot döntötte meg, és negyedik alkalommal nyerte meg a Kékszalagot, amely Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenye. A hajósoknak a csütörtök 11 órás balatonfüredi rajtot követően 48 órás szintidőn belül légvonalban 155 kilométert kellett teljesíteniük Balatonkenese, Siófok és a tihanyi szoros érintésével keszthelyi fordulóval. A verseny díjátadó ceremóniáját szombaton 18 órakor tartják a balatonfüredi Gyógy téren.

5. KÉKSZALAG RAIFFEISEN NAGYDÍJ  

Végeredmény: 1. MLS Raiffeisen Fifty-Fifty (kormányos: Józsa Márton, legénység: Goszleth Marcell, Német Áron, Adorján Csaba, Józsa-Kovács Attila, Erőss Loránd, Bagyó Áron), 2. RSM (k.: Vándor Róbert, l.: Kalocsai Zsolt, Lange Péter, Bali István, Fekete András, Margitics Botond), 3. Prospex-Delta Sailing Team (k.: Kaiser Kristóf, l.: Rauschenberger Miklós, Munka Márton, Szigeti Stacey Dániel, Haidekker Elemér Péter, Dávid Dániel Dávid, Weidinger György). 
A leggyorsabb egytestű hajó a 14. helyen befutó, Oroszlán Péter kormányossal versenyző Principessa lett (8:59:00 óra), amelyet a Lisa (Nagy Dániel Balázs, 10:42:44) és a Szamuráj Jack (Takács Péter, 10:46:30) követett.

Borítókép: A Fifty-Fifty magabiztosan nyerte meg az idei Kékszalagot (Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.