Európa-bajnokunk nem érti, hogy mi a baj vele Fukuokában

Szabó Szebasztián nem jutott be a döntőbe a Fukuokában zajló vizes világbajnokságon 50 méteres pillangóúszásban. A szám korábbi Európa-bajnoka letörten nyilatkozott a vegyes zónában, mert úgy érzi, hogy jó erőben van, de az elért eredménye ezt nem adja vissza. Számára Japánban az 50 gyors az igazán fontos szám, reményei szerint abban javíthat.

Szalay Attila (Fukuoka)
2023. 07. 23. 14:07
SZABÓ Szebasztián
Fukuoka, 2023. július 23. Szabó Szebasztián a férfi 50 méteres pillangóúszás elõfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel áll Szabó Szebasztián szívéhez az 50 pillangó, hiszen 2020-ban ebben a számban volt Európa-bajnok Budapesten, rövid pályán pedig a brazil Nicholas Santosszal párban tartja a világrekordot. Talán ez is közrejátszott abban, hogy Szabó nehezen emésztette meg, hogy nem tudott bejutni a döntőbe Fukuokában. Az elődöntőben a tizedik helyet szerezte meg a 23,16 másodperces idejével.

– Valami nincs rendben, az biztos, mert vb előtt sokkal jobb időket jöttem, sok-sok versenyen volt ennél jobb az eredmény – árulta el lapunknak a vegyes zónában Szabó Szebasztián. – A reggeli úszás után azt éreztem, hogy van még benne, most maximumon mentem, de csak egy tizeddel lett jobb az idő. Mindegy is, hogy mit mutat az óra, a lényeg, hogy nem jutottam a döntőbe. Őszintén, nem tudom, mi a hiba: erőm van, egészéges vagyok, jól érzem magam a vízben, de az eredmény nem ezt mutatja.

Szabónak hiába voltak szép eredményei 50 pillangón a múltban, ez a szám nem szerepel az olimpia programjában, ezért január óta főleg az 50 gyorsra készül. Abban pénteken lesz lehetősége javítani.

– Remélem, hogy jobb lesz az ötven gyors, mert közeledik a jövő évi párizsi olimpia, ezért kezdtünk főleg arra készülni – jegyezte meg Szabó.

Vizes vb, Fukuoka, úszás, 50 m pillangó elődöntő: 10. Szabó Szebasztián 23,16 (nem jutott a döntőbe).

Borítókép: Szabó Szebasztián nem értette, miért nem tudta kihozni magából az igazán jó időt (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.