Gurisatti Gréta szerint van egy gát, amit nem tud átlépni a pólóválogatott

Bíró Attila szövetségi kapitány szerint nem tudtunk mit kezdeni a spanyolok lövőivel, Garda Krisztina azt kívánja, bárcsak ne dobott volna egy gólt sem, de nyertünk volna, Gurisatti Gréta pedig sajnálja, hogy a csapat nem tudta megmutatni azt, amire igazán képes. Csalódottan értékeltek a magyar női vízilabda-válogatott tagjai Fukuokában, miután elvesztették a vizes világbajnokság negyeddöntőjét Spanyolország ellen.

Szalay Attila (Fukuoka)
2023. 07. 24. 15:06
GURISATTI Gréta
Vizes vb - Vízilabda Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlatilag végig futottunk az eredmény után a spanyol válogatott ellen, amely a meccs nagy részében az ő szemszögükből megnyugtató, két-három gólos előny birtokában játszhatott, s végül 12-9-re nyert a magyar vízilabda-válogatott ellen a vb-negyeddöntőben. Bíró Attila a vereség okait kereste a vegyes zónában.

Bíró Attila szerint a kapuban és a zónában több kellett volna a spanyolok ellen Fotó: MVSZ/Kovács Anikó

– A spanyoloknak valószínűleg jobb lövőik vannak, mert amiket ők belőttek, azokat mi kihagytuk akár emberelőnyből, akár hat-hat elleni játékból – fogalmazott a szövetségi kapitány. – Ilyen értelemben nyilván tudták, mit kell csinálni. Mi nem tudtuk leblokkolni az ő balkezesüket, ők meg le tudták blokkolni a mi dobóinkat. A centereink jobb munkát végeztek, több kiállítást, több ötméterest csináltak, de a spanyoloknál van másik három, akik bárhonnan át tudják lőni a zónát. 

A kapuban és a zónában több kellett volna tőlünk, enélkül nem tudsz egy spanyol válogatott ellen nyerni. Volt védés, volt blokk, de nem annyi, amennyi kellett volna.

Bíró Attila a folytatásról elmondta, hogy mindenki két győzelemmel szeretné zárni a vb-t, de az nagyon nem mindegy, hogy érmekért kell lejátszani az utolsó meccseket, vagy az ötödik–nyolcadik helyért. Lapunk kérdésére a csapat motiválásáról beszélt: – Hál istennek, nem sok tapasztalatunk volt még abban, hogy a helyosztókon játszunk, mert vb-n talán csak egyszer voltunk ötödikek együtt. Nem lefelé nézegettünk eddig, de most azt mondom, mindegy, ki jön szembe, akár az amerikaiak is lehetnek, megoldjuk valahogy.

A magyar csapat legeredményesebb játékosa, Garda Krisztina négy gólt szerzett, de az egyik legcsalódottabb volt a vegyes zónában. – Bárcsak lőttem volna nullát és nyertünk volna – fogalmazta meg. – Eladott labdáink jócskán voltak, az emberelőny-kihasználásunk sem volt jó, védekezésben, amikor elcsúsztunk, ők góllal büntettek, mi meg hasonló helyzetben kapufát lőttünk vagy eladtuk a labdát.

Gurisatti: Az öltözőben most is ugyanúgy fogjuk majd egymás kezét

Gurisatti Gréta a lelki oldalát fogta meg a vereségnek. – A meló nagy részét elvégeztük, rengeteg emberelőnyt harcoltunk ki, de nem tudtuk ezeket kihasználni, tanácstalannak éreztem a fórjainkat. Leginkább azt sajnálom, hogy a csapategységet és a munkát, amit évről évre, napról napra beleteszünk, nem tudtuk úgy megmutatni, ahogy szerettük volna. Ettől függetlenül az öltözőben ugyanúgy fogjuk majd egymás kezét, de biztos csalódott arcokat látok majd magam körül, mert egy ilyen vereség is sok munkába kerül.

Arról kérdeztük Gurisattit, hogy elvonatkoztatva a spanyolok elleni meccstől, mit érzett a csapatban ezen a vb-n. – Most sem a csapattal volt a gond, egyszerűen van egy gát, amit nem tudunk átlépni – felelte. – Ha a spanyolok ellen azt nyújtottuk volna, amire képesek vagyunk, ha a tudásunknak azt az oldalát csillogtatjuk meg, akkor másként is alakulhatott volna.

Nem így lett. Az elődöntő és az érmekért való küzdelem helyett maradnak a helyosztók. Az ötödik–nyolcadik helyért először Görögországgal kell játszani szerdán, a másik ágon Egyesült Államok–Kanada meccset rendeznek.

Borítókép: Gurisatti Gréta sajnálja, hogy a sok munka nem fizetődött ki a spanyolok ellen (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.